All-New Inhumans #2

Κάτι πάει να γίνει...
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

All-New Inhumans #2

WritersJames Asmus, Charles SouleArtistStefano CaselliPublisherMarvel Comics

Η αλήθεια είναι ότι το πρώτο τεύχος της σειράς δεν με ενθουσίασε (περισσότερο με εκνέυρισε), αλλά το μιλιταριστικό σχέδιο του Stefano Caselli, με έπεισε να δώσω και μια δεύτερη ευκαιρεία στoν τίτλο.

Στο τεύχος αυτό η Jean Gre– η Crystal, μαζί με τον Wolver– τον Gorgon, και μία ομάδα NuHumans, επισκέπτονται την Δημοκρατία της Sin-Cong (τη Β. Κορέα, ουσιαστικά), σε μια διπλωματική αποστολή, για να ανακαλύψουν τις επιπτώσεις των “Terrigen Mists” στη χώρα και τυχόν μετάλλαξεις νέων NuHumans. Οι αρχικές προσπάθειες δεν καρποφορούν, όμως η αλήθεια που κρύβεται πίσω από τα χαμόγελα του ηγέτη της χώρας είναι διαφορετική.

Η ιστορία είναι character-driven, με τους νέους  χαρακτήρες να σκιαγραφούνται εξαιρετικά από τους δύο συγγραφείς, όμως οι ήδη παλιές καραβάνες του τίτλου απεικονίζονται λίγο στάσιμοι και μονοδιάστατοι.

Το pacing είναι αργό, και το τεύχος δεν έχει πολλή δράση, με το συγγραφικό δίδυμο να επικέντρωνεται περισσότερο στα πολιτικά παιχνίδια μεταξύ των δύο πλευρών, όμως  τελειώνει με ένα cliffhanger το οποίο δεν εκπλήσσει τους αναγνώστες, αλλά σίγουρα κεντρίζει το ενδιαφέρον για το τι θα συμβεί στη συνέχεια.