Ιδου ο Doctor Strange!

O Benedict Cumberbatch στο ρόλο του Μέγιστου Μαγίστρου

Όντας φρέσκος από την ανάγνωση των πρώτων τευχών της ζωηρής νέας σειράς των Aaron και Bachalo, μου ήταν ιδιαίτερα ευχάριστη η ανακάλυψη πως σήμερα, που έχω newsroom duty, βγήκαν στη δημοσιότητα οι πρώτες εικόνες με τον Benedict Cumberbatch στο ρόλο του Sorcerer Supreme.

Στο τελευταίο τεύχος του ENTERTAINMENT WEEKLY, λοιπόν, ο Cumberbatch ποζάρει εντυπωσιακά για το κοινό του, φορώντας μια στολή ιδιαίτερα πιστή στα comics, με μερικές μικρές, προσεκτικές αλλαγές. Η βαμπιρική κόμη και το παλιομοδίτικο μουστάκι (ο κλασσικός Strange του Ditko θύμιζε έντονα τον Vincent Price) έδωσαν τη θέση τους σε out of bed και goatee (όπως τον σχεδιάζει και ο Bachalo), τo Cloak of Levitation κράτησε τον πληθωρικό γιακά του, ενώ το Eye οf Agamoto κρέμεται αγέρωχα στο λαιμό του, με τους fans να συζητάνε ήδη για ένα νέο Infinity Stone.

Όσο για τη συνέντευξη του ηθοποιού, η οποία δημοσιεύτηκε στο έντυπο, έχει κι αυτή το ενδιαφέρον της, καθώς ο Cumberbatch περιγράφει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει στην ενσάρκωση του χαρακτήρα εν δράσει

”Η μαγεία του Strange δουλεύει σε μεγάλο βαθμό με το σώμα του. Θα πρέπει μονίμως να προσέχω, να έχω τις παλάμες μου στη σωστή θέση, το σώμα μου στη σωστή στάση και φυσικά, να λέω τα λόγια για τα ξόρκια… Θέλει πολλή μελέτη και είμαι αρκετά ανασφαλής γιατί δεν έχουμε γυρίσει καθόλου σκηνές δράσης ακόμη…”

doctor-strange-benedict-cumberbatch

Ο ηθοποιός θα κληθεί να ενσαρκώσει τον μάστερ της μαγείας σε μια κινηματογραφική μεταφορά που, σύμφωνα με το σκηνοθέτη Scott Derrickson, “…είναι υπερβολικά περίεργη. Όλο φοβάμαι πως κάποιος θα μου χτυπήσει την πόρτα και θα μου πει πως το φιλμ είναι πολύ παρανοϊκό τελικά και πως σταματάμε τα πάντα… Νοιώθω πολύ τυχερός.”

Πράγματι, το DOCTOR STRANGE του 2016 θα έχει μια πολύ ιδιαίτερη αποστολή – θα χρειαστεί να εισάγει την μαγεία (την κλασσική, fantasy, καθαρόαιμη μαγεία) σε ένα σύμπαν που, ως τώρα. έχει (προσπαθήσει) να εξηγήσει κάθε τι που συμβαίνει με επιστημονικές ασυναρτησίες. Όπως κι αν έχει, οι ιδιόρρυθμες, ιδιοφυείς περσόνες που ο Cumberbatch ξέρει τόσο καλά να υποδύεται, δείχνουν να οδηγούν αβίαστα στο νέο του κινηματογραφικό alter ego.