Gotham By Midnight #11

Η τελική μάχη της Gotham ξεκινάει!
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Gotham By Midnight #11

WriterRay FawkesArtistJuan FerreyraPublisherDC Comics

Όλοι οι αδικοχαμένοι κάτοικοι της σκοτεινής πόλης, οι αυτόχειρες, τα θύματα δολοφονιών, ή ατυχημάτων, ή ιατρικής αμέλειας, ξυπνάνε και κατακλύζουν την πόλη. Ο Jim Corrigan και η Lisa Drake θεωρούνται νεκροί και ο νέος Batman (και παλιός Gordon) είναι έξαλλος που, ενώ η αγαπημένη του πόλη έχει καταληφθεί από zombies, φαντάσματα, το τέρας του βάλτου Ikkondrid, ακόμη και τον Spectre, η dream team του, που έχει συσταθεί για ακριβώς τέτοιες περιστάσεις, είναι άφαντη.

Φυσικά, σε κάποιο άλλο σημείο της πόλης, οι Corrigan και Drake, σώοι και αβλαβείς (αν και όχι απαραιτήτως ζωντανοί), αντιμετωπίζουν προσωπικές και μεταφυσικές κρίσεις, ο καθένας με τον δικό του τρόπο.

To artwork του Ferreyra είναι εκθαμβωτικό και κάποιες από τις σελίδες του τεύχους είναι από τις καλύτερες που έχω δει εδώ και καιρό. Ο Ray Fawkes κάνει καλή δουλειά στην κλιμάκωση, σε αυτό, το προτελευταίο τεύχος της ιστορίας του, αφήνοντάς μας να ανυπομονούμε για το τελευταίο τεύχος που βγαίνει σε λίγες μέρες και τις δραματικές εξελίξεις που αναμένεται να φέρει, όσο δυσάρεστο και να είναι το γεγονός ότι αυτό θα είναι και το τέλος της σειράς.