Amazing Spider-Man #1.1

Μέτριο σενάριο και μετριότατο artwork
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Amazing Spider-Man #1.1

WriterJose MolinaArtistSimone BianchiPublisherMarvel Comics

Αν θέλετε πάρα πολύ να διαβάσετε μια ιστορία, στην οποία να πρωταγωνιστεί ο Spider-Man και να έχει μυστικιστικές προεκτάσεις, τότε να διαβάσετε το AMAZING SPIDER-MAN #1.1. Αλλά μόνο τότε. Γιατί εκτός αυτού του πολύ συγκεκριμένου και (στοιχηματίζω) πολύ περιορισμένου target group, το τεύχος δεν προσφέρει τίποτα το ιδιαίτερο.

Ένας πρόσφατα αποθανών βγήκε ζωντανός από τον τάφο του, και μέσα σε όλο τον πανζουρλισμό που επικρατεί από τα media, o Peter Parker αποφασίζει να ερευνήσει την υπόθεση. Μη ρωτάτε γιατί, απλά αποφασίζει! Ενώ ο Molina, στη θεωρία, το έχει με την φωνή του Peter, στην πράξη οι διάλογοι βγάζουν συνεχώς την αίσθηση ότι προσπαθεί υπερβολικά να μας το αποδείξει.

To artwork του Bianchi εδώ είναι ίσως από τα χειρότερα δείγματα της καριέρας του. Στις μισές σελίδες, οι φιγούρες του είναι αχταρμάς και στις άλλες μισές το αποτέλεσμα είναι απλά μέτριο, είτε πρόκειται για το linework του, είτε για το storytelling, καθώς το στήσιμο των καρέ δεν τον ευνοεί καθόλου.