Κρόκο: Συγκατοικίδια

Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Κρόκο: Συγκατοικίδια

Writer/ArtistΣπύρος ΔερβενιώτηςPublisherΕκδόσεις Τόπος

Με αφορμή το Athens Con, αρκετές εκδοτικές εξέδωσαν νέους τίτλους, και μεταξύ αυτών είναι και η συλλογή του συγκεκριμένου strip του Σπύρου Δερβενιώτη, που είχε ξεκινήσει στην FREE SUNDAY και συνεχίστηκε στον ιστότοπο του SoComic.gr.

Το ΚΡΟΚΟ μας δείχνει τις σουρεάλ περιπέτειες τριών κροκόδειλων, του Αρμάντο, του Δαρείου και του Ιάκωβου, οι οποίοι αποφάσισαν να φύγουν από τους υπονόμους της Αθήνας και να ζήσουν το “ανθρώπινο όνειρο”. Στο διάβα τους, θα συναντήσουν τη μοναχική, σέξι διοπτροφόρο, Βασιλική, η οποία θα τους σπιτώσει και θα προσπαθήσει να τους κάνει… ανθρώπους. Όλα αυτά είναι διανθισμένα με σάτιρα της ελληνικής πραγματικότητας, στην Ελλάδα της πολιτικοκοινωνικής κρίσης.

Σχεδιαστικά, είναι ελαφρώς βεβιασμένο, λόγω format, ενώ χρωματικά είναι αξιοπρεπές, αλλά το μεγαλύτερο μειονέκτημα αυτού του γενικώς μέτριου άλμπουμ είναι η ιστορία. Στην ουσία, αυτοί οι συμπαθείς χαρακτήρες απλά σατιρίζουν τη σύγχρονη Ελληνική πραγματικότητα – θα μπορούσε στη θέση τους να ήταν οποιοσδήποτε άλλος χαρακτήρας και να λέει ακριβώς τις ίδιες ατάκες.

Χαραμίζεται πολύ potential, κάνοντας το εν λόγω άλμπουμ, στην καλύτερη, ένα απλά συμπαθές entry στην εργογραφία ενός παραγωγικότατου δημιουργού, που έχει να επιδείξει πολλά και απείρως καλύτερα έργα. Το συγκεκριμένο θα το πρότεινα μονάχα σε όσους μαζεύουν τα άπαντα του Δερβενιώτη.