Batman: Europa #2

Η Άνοιξη του Batman
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Batman: Europa #2

WritersMatteo Casali, Brian AzzarelloArtistGiuseppe CamuncoliPublisherDC Comics

Το τρελό παρεάκι των, χτυπημένων από έναν θανατηφόρο ιό, Batman και Joker, κάνει την επόμενη στάση του ευρωπαϊκού του ταξιδιού στην Πράγα, στην προσπάθειά τους να σώσουν τις ζωές τους και να λύσουν το μυστήριο πίσω από τη μόλυνσή τους.

Όπως και στο προηγούμενο τεύχος, έτσι και εδώ έχουμε μια εισαγωγή με κάποια ιστορικά στοιχεία για την πόλη, αλλά αυτή τη φορά, αυτό γίνεται με πολύ καλύτερο τρόπο, κυρίως στον τομέα του artwork. Μιλώντας για το artwork, όπως ήδη ξέραμε, ο Jim Lee εγκατέλειψε μετά το πρώτο τεύχος και τα ηνία έχει πάρει εξ’ ολοκλήρου (pencilling, inking, coloring) ο Giuseppe Camuncoli, με το αποτέλεσμα να μην είναι καθόλου άσχημο. Φυσικά, ο Camuncoli δεν φτάνει το επίπεδο του Lee, το σχέδιό του, όμως, κολλάει καλύτερα σε αυτό τον διαφορετικό, ευρωπαϊκό αέρα που θέλει να περάσει το comic.

Εν τέλει το τεύχος είναι αρκετά καλύτερο απ’ ό,τι περίμενα και ανυπομονώ για το επόμενο, το οποίο θα διαδραματίζεται στην πόλη του φωτός.