Savior #8

Δυστυχώς δεν "δούλεψε"
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Savior #8

WritersTodd McFarlane, Brian HolguinArtistClayton CrainPublisherImage Comics

Με αυτό το τεύχος, ολοκληρώθηκε η συγκεκριμένη μίνι σειρά, που έχει τον Todd McFarlane ως ηχηρότερο όνομα συντελεστή. Σχεδόν όλο το φινάλε καλύπτεται από το υπόλοιπο βίντεο-αποκάλυψη του Malcolm, το οποίο ξεκίνησε στο προηγούμενο τεύχος, καθώς και την ομολογία του σε μια δολοφονία.

Η σειρά θα έπρεπε να είχε “δουλέψει”, αλλά, δυστυχώς, δεν τα κατάφερε. Η θεματολογία του “άγνωστου θαυματοποιού” δεν είναι κάτι το νέο, αλλά πάντα προσφέρει δυνατότητες για καλές ιστορίες και ο McFarlane είναι κάτι περισσότερο από βετεράνος των comics.

Παρ’ όλα αυτά, δεν λειτούργησε. Η σειρά είπε σε οκτώ τεύχη κάτι που θα μπορούσε να είχε πει σε τέσσερα και σου δίνει την εντύπωση ότι συνεχώς γυρίζει γύρω από το θέμα, και ολοκληρώνεται χωρίς, εντέλει, να έχει καταπιαστεί με αυτό. Αφήνει πολλά αναπάντητα ερωτήματα και τελειώνει με ένα cliffhanger το οποίο χειροτερεύει τα πράγματα. Αδιαφιλονίκητο, πάντως, πλεονέκτημα μπορεί να λογιστεί το εξαιρετικό, σχεδόν φωτογραφικό σχέδιο του Clayton Crain.

Ευτυχώς, υπάρχει μια ελπίδα για συνέχεια της σειράς, που ίσως να τη “σώσει” (pun intended).