Τα Μαύρα

Το νέο άλμπουμ του Αρκά
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Τα Μαύρα

Writer/ArtistΑρκάςPublisherΕκδόσεις Γράμματα

Λίγο πριν μας αποχαιρετήσει το 2015, κυκλοφόρησε το πέμπτο, κατά σειρά, αλμπουμάκι τσέπης της υπερ-σειράς ΤΑ ΜΙΚΡΑ, με τον πρόσχαρο τίτλο ΤΑ ΜΑΥΡΑ.

Το εν λόγω αλμπουμάκι ακολουθεί μεν την κλασική συνταγή γελοιογραφειών και comic strips των προηγουμένων της σειράς, υπάρχει, όμως, μια ειδοποιός διαφορά που το κάνει να ξεχωρίζει. Έχει τον ίδιο τον Χάρο, σε “Αρκαδική” εκδοχή, ο οποίος κοσμεί επάξια το εξώφυλλο, να σπέρνει τον πανικό και το γέλιο με απολαυστικές ατάκες. Το μόνο ίσως αρνητικό της έκδοσης είναι πως ο Χάρος καταλαμβάνει μόλις το μισό άλμπουμ και στο άλλο μισό, που περιλαμβάνει ασθενείς, χήρες και τάφους, το αποτέλεσμα είναι μέτριο.

Παρόλ’ αυτα, ο Χάρος του Αρκά παραμένει ένα πολύ καλό και ενδιαφέρον entry στο σύμπαν των χαρακτήρων του δημοφιλούς δημιουργού, και ευελπιστούμε να τον συναντήσουμε ξανά σε επόμενες εκδόσεις. Εάν και όταν βγει δεύτερο άλμπουμ ΤΑ ΜΑΥΡΑ, μακάρι να έχει σόλο Χάροντα!