Justice League #47

To "Darkseid War" μπαίνει στο τελευταίο act!
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Justice League #47

WriterGeoff JohnsArtistJason FabokPublisherDC Comics

Παρά την απογοητευτική αρχή του, το JUSTICE LEAGUE κατάφερε, μέσα στο 2015, να αποτελέσει μια από τις πιο διασκεδαστικές σειρές για τους λάτρεις των υπερηρωικών comics, με το “Darkseid War” να εισέρχεται στο τρίτο και τελευταίο act με αυτό το τεύχος.

Ο Jonhs αναπτύσσει παράλληλα πολλά subplots και καταφέρνει να τα συνδέσει με εξαιρετική μαεστρία, με τη μισή ομάδα να προσπαθεί να έλθει σε επαφή με τα φυλακισμένα μέλη του Crime Syndicate, ενώ η Wonder Woman βρίσκεται αντιμέτωπη με τους υπόλοιπους υπερήρωες που έχουν καταληφθεί από τις θεϊκές τους δυνάμεις.

To τεύχος κατανέμεται ισόποσα μεταξύ δράσης και διαλόγου, διατηρώντας ένα γρήγορο ρυθμό εξέλιξης της πλοκής και δίνοντας αρκετό χώρο στους χαρακτήρες να αναδειχθούν, ενώ παράλληλα λαμβάνουν χώρα πολλές μικρές, συνεχείς ανατροπές. Παρά το δυνατό και καθαρό mainstream σχέδιο του εξαιρετικά ταλαντούχου Jason Fabok, που απογειώνει το τεύχος, δεν μπορώ να μην παραδεχθώ ότι μου λείπει κάπως το δίδυμο των Manapul/Buccellato.

Γενικά, το τεύχος αποδίδει ένα δυνατό και ευχάριστο αποτέλεσμα, αλλά χαρακτηρίζεται από ένα πρόβλημα που συνοδεύει την σειρά σε όλη την πορεία της, καθώς ο συγγραφέας θέτει συνεχώς τα θεμέλια για μια κορύφωση της ιστορίας, που ενθουσιάζει μεν, αλλά συνεχώς αναβάλλεται.