Mystery Girl #1

Πολλές (αλλά ενδιαφέρουσες) απορίες

Πώς θα νιώθατε, αν ξυπνούσατε μια μέρα και ξαφνικά γνωρίζατε γιατί χάθηκε το αρκουδάκι σας όταν ήσασταν 5, ή γιατί δεν βγήκατε ποτέ δεύτερο ραντεβού με το παιδί (ή την κοπελιά) από το πάρτι; Μάλλον κάπως παράξενα, φαντάζομαι.

Αυτό, όμως, δεν ισχύει για την Trine Hampstead! Γιατί; Πολύ απλά, επειδή βρήκε τον τρόπο να αξιοποιήσει αυτό της το καινούριο χάρισμα, βοηθώντας τον κόσμο με τα μυστήριά του. Από περιπτώσεις “χάθηκαν τα γυαλιά μου”, μέχρι “ποιος σκότωσε τον Γιώργο τον περιπτερά”, η Trine είναι εκεί, έτοιμη να βρει λύση. Το “εκεί” είναι η άκρη ενός πεζοδρομίου. Και μέσα σε όλους τους ανθρώπους που πάνε για να βρουν τις απαντήσεις που θέλουν, έρχεται και μία κοπελίτσα επιστήμονας, που αναζητά τις συντεταγμένες ενός παγωμένου μαμούθ και εξοργίζεται, καθώς η Trine αρνείται να τις αποκαλύψει. Η άρνηση της, όμως, πηγάζει μόνο και μόνο από την επιθυμία της να πάρει μέρος στην περιπέτεια και να την οδηγήσει εκείνη στην τοποθεσία, που βρίσκεται στην παγωμένη Σιβηρία. Η επιστήμονας, φυσικά, δέχεται και τώρα οι δύο γυναίκες προετοιμάζονται για τη μεγάλη αναχώρηση. Δυστυχώς, απ’ ότι φαίνεται το ταξίδι προβλέπεται αρκετά δύσκολο και πολύ επικίνδυνο!

mystery_girl_1_3

Μία ενδιαφέρουσα προσέγγιση σε μία σειρά μυστηρίου/αστυνομική/περιπέτεια. Έχει ένα ενδιαφέρον ως υπόθεση, και παρ’ όλο που η πρωταγωνίστρια, από το πουθενά, γίνεται παντογνώστης, παραμένει χαλαρή και συνεχίζει την καθημερινότητά της – ούτε αποφασίζει να σώσει τον κόσμο, ούτε τίποτα τραγικό, απλά προσφέρει το νέο της χάρισμα για το κοινό καλό. Η μόνη “ακρότητα” είναι ότι τυχαίνει να έχει το “γραφείο” της στο πεζοδρόμιο.

Στο οπτικό κομμάτι, ο καλλιτέχνης Albert Albuquerque καταφέρνει να μας παρουσιάσει ένα αρκετά ρεαλιστικό σχέδιο που έχει όμως και στοιχεία καρικατούρας. Βάζει πολύ κίνηση στις φιγούρες και έχει ιδιαίτερα έντονα εκφραστικά πρόσωπα, δημιουργώντας έτσι ένα ολοκληρωμένο αποτέλεσμα. Είναι, βέβαια, λιγάκι over-sexualized, αλλά μέσα στη ζωή είναι όλα, τί να κάνουμε.

Και τώρα εγώ θα καθίσω να περιμένω το δεύτερο τεύχος για να δω τι γίνεται με το μυστήριο των μαμούθ στη Σιβηρία; Θα φτάσουν οι πρωταγωνίστριες ζωντανές; Θα τις φάει το μαύρο κρύο;

Γενικά, το MYSTERY GIRL #1 μου έχει δημιουργήσει πολλές απορίες!