Dimension W S01E01

"Collector"
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Season/Episode WriterShotaro Suga DirectorKanta Kamei CastDaisuke Ono, Reina Ueda NetworkFUNimation Entertainment

Το DIMENSION W αφηγείται μια ιστορία που διαδραματίζεται σε ένα όχι πολύ μακρινό δυστοπικό μέλλον. Μεταφερόμαστε στο έτος 2071, όταν τα ενεργειακά προβλήματα της γης μοιάζουν να έχουν λυθεί χάρη σε μια καινούργια διάσταση, πέρα από τις τρεις γνωστές. Με τη βοήθεια ενός δικτύου από πηνία που διαπερνούν όλες τις διαστάσεις, δημιουργείται ένα ηλεκτρικό πεδίο ικανό να παράγει ανεξάντλητη ενέργεια, οι λεγόμενες σπείρες. Πηγή αυτής της ενέργειας είναι η νέα διάσταση W.

Τα πράγματα δυσκολεύουν όταν κυκλοφορούν παράνομα δίκτυα με δυνάμεις που δεν μπορεί να αντιμετωπίσει η αστυνομία. Ο Kyouma, ένας νεαρός που απεχθάνεται τις νέες τεχνολογίες και προτιμά τον παραδοσιακό τρόπο ζωής, καλείται να διορθώσει την κατάσταση, με τη βοήθεια του ανδροειδούς κοριτσιού Mira.

Το DIMENSION W δε θα μας πει κάτι διαφορετικό από παρεμφερείς ιστορίες anime επιστημονικής φαντασίας, αλλά δεν παύει να είναι καλό. Ενδιαφέροντες χαρακτήρες, τόσο της παραδοσιακής persona του επιστήμονα Dr. Yurizaki που πασχίζει να βελτιώσει τον κόσμο, όσο και της ενίοτε κωμικοτραγικής φιγούρας του Kyouma, που προτιμά παλιομοδίτικες συνήθειες, πιστεύοντας ότι η τεχνολογία έχει προκαλέσει προβλήματα στον κόσμο.

Το σχέδιο του animation μου αρέσει πολύ και πιστεύω ότι είναι ένα από τα anime που θα ξεχωρίσει μέσα στη χειμερινή σεζόν. Η θεματική και οι χαρακτήρες του DIMENSION W μου δίνουν μια αίσθηση ρετρό, καθώς και ότι πρόκειται για ένα anime με διαχρονική και κλασική αξία, παρά την φουτουριστική πνοή του. Ίσως αρέσει και στους λάτρεις των anime της προηγούμενης δεκαετίας.

Η ιστορία είναι βασισμένη στο manga του Yuji Iwahara (γνωστού από manga όπως το KING OF THORN) ενώ η εταιρεία παραγωγής είναι η Bandai Visual, που έχει στο ενεργητικό της πολύ καλές δουλειές, όπως τα THE GIRL WHO LEAPT THROUGH TIME και GHOST IN THE SHELL.