Code Pru #1

Τρόμος και μαύρο χιούμορ

Ερχόμενοι από την Avatar, ο Garth Ennis, σε συνεργασία με τον Raulo Caceres, μας φέρνουν το CODE PRU, ένα comic με μαύρο χιούμορ και τρόμο σε πολλά επίπεδα. Τόσα πολλά επίπεδα που μπλέκονται μεταξύ τους οι ιστορίες τρόμου που ακούμε χρόνια τώρα.

Δε χρειάζεται, όμως, να τρέξουμε. Πριν ανακαλύψουμε τον κόσμο που μας προσφέρει αυτή η καινούργια ιστορία, θα δούμε την Pru. Και τις συγκατοίκους της. Οι οποίες είναι fans της μαγείας – της μαύρης μαγείας – και στην πρώτη σελίδα προσπαθούν να εκτελέσουν ένα από τα rituals τους. Ξεπεσμένες γκοθούδες, που προσπαθούν να φτιάξουν τον τέλειο άντρα, χρησιμοποιώντας κοκαλάκια νυχτερίδας και ουρές μοβ σαυρών!

Και, καθώς η Pru είναι μία τελείως κυνική και πικρόχολη νέα, τους τη χαλάει τη βραδιά. Γειώνει τα πάντα και τους πάντες και γενικά είναι η χαρά της παρέας. Εκτός, βέβαια, από όλα αυτά, θέλει να βοηθήσει τους ανθρώπους σε ιατρικό επίπεδο. Αλλά ας τα αφήσουμε όλα αυτά και ας πάμε για ένα ποτάκι. Ας γίνουμε λιώμα και ας λιποθυμήσουμε στο χαλί, καθώς η κύρια γκοθού μας απειλεί με τις κατάρες της.

codepru2Όπως και να έχει, όλες θα πάρουν μέρος τελικά σε αυτό το summoning. Στην άλλη πλευρά της ιστορίας, εκείνη με τον τρόμο, βρισκόμαστε στα υπόγεια μίας οργάνωσης η οποία έχει διάφορους αιχμαλώτους. Σε αυτούς πολύ πιθανόν να διεξάγει και διάφορα πειράματα. Ένας από αυτούς είναι ένα τέρας από μάτια και πλοκάμια, του οποίου το όνομα δεν μπορούμε να προφέρουμε. Παραπέμπουμε σε μύθους του Lovecraft και την γλώσσα του ένα και μοναδικού Lord Cthuhlu!

Τον άλλο αρχαίο και αιώνιο άρχοντα που είναι κλεισμένος σε μεταλλικό κελί, τον ξεσκίζουμε στη Monopoly (με την οποία είναι σίγουρα ερωτευμένος)!

Κάπως έτσι είναι στημένο το πρώτο κεφάλαιο ενός, από ό,τι φαίνεται, επικού horror comic, το οποίο κάνει σιγά σιγά mix όλα εκείνα τα ωραία κομμάτια που διαβάζαμε ή βλέπαμε και τα τοποθετεί σε ένα τρομερά αστείο – στο πλαίσιο του μαύρου χιούμορ – περιβάλλον. Ίσως να ήταν και περίεργο, αλλά χαμογέλασα πολλές φορές γυρνώντας τις σελίδες. Καθώς δίνει και συμβουλές για το πώς να τσαντίσετε ένα πανάρχαιο ον σε πέντε απλά βήματα.

Αλλά δεν είναι μόνο το γράψιμο. Προσωπικά, ερωτεύτηκα το τελείως αγνό σχέδιο του Caceres. Και λέω αγνό γιατί χρησιμοποιεί μελάνι. Καθαρό μελάνι, χωρίς χρώμα. Με το σχέδιό του να είναι αψεγάδιαστο, τόσο ως σχέδιο όσο και στα επίπεδα, τις σκιές και τις υφές που δίνει μέσα από τα μελάνια του. Και βγάζει κάτι από 80s και 90s.

Και εδώ τελειώνει το CODE PRU και το σημερινό review μας και σας παροτρύνω να το διαβάσετε. Και πιο πολύ ακόμα εσάς που σας αρέσει λίγο πιο πολύ η μαυρίλα και ο φόβος στις επιλογές σας.