Star Wars: Obi-Wan & Anakin #1

The Force is not strong in this one

Όπως ήταν φυσικό, με την κυκλοφορία του THE FORCE AWAKENS, οι χαρακτήρες της τριλογίας των prequels του STAR WARS έμειναν στην αφάνεια και δεν έκαναν την εμφάνιση τους στο νέο επεισόδιο του J.J. Abrams. Ωστόσο, η Marvel δεν θα μπορούσε να αφήσει τους αναγνώστες της παραπονεμένους και για αυτό το λόγο εξέδωσε μια νέα mini σειρά, με τίτλο OBI-WAN & ANAKIN, η οποία διαδραματίζεται ανάμεσα στα δυο πρώτα επεισόδια του διαστημικού έπους, δηλαδή μεταξύ των THE PHANTOM MENACE και ATTACK OF THE CLONES.

Η ιστορία λαμβάνει χώρα μερικά χρόνια αφού ο Obi-Wan Kenobi έχει αναλάβει την εκπαίδευση του μικρού Anakin Skywalker, μια εκπαίδευση που μέχρι τώρα έχει αποδειχθεί δύσκολη υπόθεση. Οι δυο τους καλούνται να προσφέρουν βοήθεια σε έναν απομονωμένο πλανήτη, ο οποίος φαίνεται να κρύβει περισσότερα μυστικά από ότι δείχνει.

Απο την πλευρά της πλοκής, ο Soule εξερευνά ένα αχαρτογράφητο κεφάλαιο στην ιστορία του Πολέμου των Άστρων, στρέφοντας την προσοχή μας στην σχέση του Anakin με τον δάσκαλό του, Οbi-Wan. Το δίδυμο Skywalker-Kenobi δείχνει να έχει περισσότερη αρμονία από ότι είχαν οι δύο πρωταγωνιστές στο ATTACK OF THE CLONES, ενώ εδώ ο Anakin παρουσιάζεται ως μια πιο αθώα και παιδική παρουσία. Σε αυτό το σημείο, αξίζει να τονιστεί πως υπάρχει μεγάλο potential για ανάπτυξη του χαρακτήρα του Anakin, μιας και μπορούμε να μάθουμε πως ο chosen one μεγάλωσε και έζησε ως padawan κάτω από την επίβλεψη του master Kenobi. Λόγω αυτού, σε αυτό το τεύχος βλέπουμε ένα γεγονός από την ζωή του Anakin και, όπως φαντάζεστε, η συμπεριφορά του δεν είναι η αυτή που ενδείκνυνται για έναν Jedi.

Δυστυχώς, όμως, εκτός από το story arc του young Skywalker, το πρώτο τεύχος της σειράς δεν παρουσιάζει κάτι συνταρακτικό, προκειμένου να συνεπάρει τον αναγνώστη και να του εξάψει το ενδιαφέρον, μιας και η εναρκτήρια σκηνή της συνολικής ιστορίας δεν προσφέρει πολλές, αλλά ούτε ενδιαφέρουσες, πληροφορίες. Εντούτοις, δεν μπορούμε να είμαστε πολύ αυστηροί σε αυτό το θέμα, μιας και μιλάμε για το πρώτο τεύχος της σειράς.

obi-wan-anakin-1-1
To artwork του Marco Checchetto δίνει μεγάλη έμφαση στα χαρακτηριστικά του προσώπου των πρωταγωνιστών, ενώ είναι καλαίσθητο και εντυπωσιακό. Ωστόσο, οι χαρακτήρες δε μοιάζουν ιδιαίτερα στους ηθοποιούς Ewan McGregor και Hayden Christensen αντίστοιχα, σε αντίθεση με τους Mace Windu και Chancelor Palpatine, που δείχνουν να είναι βασισμένοι στους ηθοποιούς της ταινίας. Σίγουρα, όμως, αυτό που κατά την άποψή μου ρίχνει το comic είναι τα χρώματα, τα οποία δείχνουν αδιάφορα. Η παλέτα που χρησιμοποιεί ο Andres Mossa μοιάζει πολύ περιορισμένη με πολύ άτονα χρώματα. Συχνά θα παρατηρήσετε πως πολλές σελίδες έχουν ως βάση ένα βασικό χρώμα και κυμαίνονται πάνω-κάτω σε παραλλαγές του. Πιο συγκεκριμένα, υπάρχουν σελίδες που είναι στον τόνο του καφέ και σε γενικές γραμμές τα υπόλοιπα χρώματα που βρίσκονται σε  εκείνη την σελίδα να είναι παραλλαγές του ίδιου χρώματος ή κάποια που είναι ανάλογα σε εκείνο. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα πολλές σελίδες να είναι δυσδιάκριτες και ο αναγνώστης να μην μπορεί να ξεχωρίσει εύκολα τι ακριβώς συμβαίνει.

Συνοπτικά, το STAR WARS: OBI-WAN & ANAKIN #1 έχει πολλές δυνατότητες να δείξει κάτι που δεν έχουμε ξαναδεί ως τώρα, αλλά το πρώτο τεύχος δεν προσφέρει και πολλά από αυτά που θα περιμένε κανείς. Ίσως είναι μια απλή εισαγωγή, που θα κάνει “θόρυβο” στα επόμενα τεύχη. Ποιος ξέρει; Ελπίζουμε οι προσδοκίες να εκπληρωθούν.