Arrow S04E10

Blood Debts
Snapshot Reviews: Για να μη χάνετε τις εξελίξεις των comic-related και animated τηλεοπτικών σειρών, φροντίζουμε να σας κρατάμε ενήμερους με σύντομα reviews κατά τη διάρκεια της σεζόν.

Arrow

Season/EpisodeS04E10 WritersOscar Balderrama, Sarah Tarkoff, Greg Berlanti, Andrew Kreisberg DirectorJesse Warn CastStephen Amell, Katie Cassidy, David Ramsey, Willa Holland, Emily Bett Rickards NetworkThe CW

Πάλι κακιά θα γίνω και δεν το θέλω. Για να είμαι δίκαιη, βέβαια, οι δημιουργοί του ARROW κάνουν τους ζογκλέρ, παίζοντας με πολλά ζητήματα και plotlines. Βάλε, τώρα, και τις ψυχολογικές διακυμάνσεις που επιφέρει η αγωνία με την οποία μας άφησε η σειρά πριν από τις γιορτές και γίνονται πολλά τα καρπούζια κάτω από τη μασχάλη. Φυσικό είναι να σου πέσουν μερικά. Αν όχι όλα. Τρία τα μεγάλα καρπούζια, εν προκειμένω.

Μετά την επίθεση στη Felicity, ο Oliver είναι αποφασισμένος να βγάλει από τη μέση τον Damien Darhk, αλλά πρώτα πρέπει να τον βρει. Και αυτό δεν είναι εύκολο. Ή μήπως είναι; Είναι, όταν ξεπετάγεται στη μέση ο Lonnie Machin. “Ο ποιος;”, θα ρωτήσετε. Ο τύπος που δούλευε για τον Darhk, μέχρι που αποδείχθηκε πολύ αναρχικός και βίαιος και τον έδιωξε από την ομάδα που σχεδιάζει την καταστροφή του κόσμου… Και στη συνέχεια, η Thea του έκανε τη μούρη φλαμπέ και ήθελε να τον σκοτώσει. Ναι, η ζωή δεν ήταν ευγενική με τον Lonnie, αλλά αυτός βρίσκει τη δύναμη να συνεχίσει στο στόχο του – να ξεκάνει τον Darhk – και να συγχωρήσει τη Thea. Αποδεικνύεται δε σημαντικός κρίκος στο σκέλος αυτό της ιστορίας.

Το δεύτερο καρπούζι είναι η αναδρομική ιστορία του Oliver στο νησί, που μεταξύ μας έχει καταλήξει να είναι και η πιο ενδιαφέρουσα ιστορία με μαγεία, αυτοθυσία και τον Stephen Amell χωρίς μπλούζα.

Το τρίτο καρπούζι μας βγήκε λίγο μάπα. Δεν ξέρω αν το περιμένατε, αλλά αν δεν το περιμένατε, μάλλον δε βλέπετε τη σειρά! Η Felicity δεν πέθανε, βρε κουτά! Και, μεταξύ μας, ούτε παράλυτη τη βλέπω να μένει. Και τα δύο αυτά γεγονότα μας τα αποκρύπτει με “έξυπνο” τρόπο το επεισόδιο, μέχρι την τελευταία σκηνή, κρατώντας μας σε αγωνία. Δεν απέτυχε εντελώς, αλλά στην ουσία οι σεναριογράφοι παίζουν ανοιχτά με τα νεύρα και τη νοημοσύνη μας. Το μόνο ενδιαφέρον στο όλο επεισόδιο είναι ότι θα δούμε σύγκρουση δύο power couples: Oliver-Felicity, Damien-Ruve. Αυτό μπορεί να έχει ενδιαφέρον.