Empire Of Blood #4

Ψευτο-ψαγμένο folklore ημι-ερασιτεχνικού επιπέδου...
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Empire Of Blood #4

WriterArjun Raj GaindArtistEnrique AlcatenaPublisherGraphic India

Όπως γνωρίζετε ήδη, αν έχετε διαβάσει το review του Μαρίνου Λούρου για το πρώτο τεύχος, το EMPIRE OF BLOOD διαδραματίζεται στην Ινδία, σε έναν εναλλακτικό “steampunk 20ό Αιώνα”, στον οποίο η Βρετανική Αυτοκρατορία έχει κυριαρχήσει στο μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη. Μετά από τέσσερα τεύχη, λοιπόν, το αδικαιολόγητα περίπλοκο και ενοχλητικά γεμάτο με κοινωνικοπολιτικές και ψευδο-ιστορικές αναφορές/αναλογίες limited series, έφτασε επιτέλους στο τέλος του.

Ο ήρωας-πρωταγωνιστής Tom Lawrence (μεταξύ μας, είναι πολύ άνευρος για ήρωας και πολύ αδιάφορος για πρωταγωνιστής) έχει ανακαλύψει πρόσφατα το σκοτεινό μυστικό της Αυτοκρατορίας – που για όσους έχουν δει το SOYLENT GREEN, ψιλοβρώμαγε από χιλιόμετρα. Πλέον, μετά από μερικά “back and forth”, τόσο ψυχολογικά όσο και σε επίπεδο “συμμαχιών”, βρίσκεται στην άβολη θέση να μπορεί ο ίδιος να καθορίσει το μέλλον της Ινδίας, της Αυτοκρατορίας, αλλά ενδεχομένως και όλου του “σύγχρονου κόσμου”. Η απόφαση που θα πάρει (και μαζί της, το φινάλε του τεύχους) μοιάζει λίγο με plot twist, αλλά στην πραγματικότητα είναι μάλλον πρόβλέψιμο και “κουμπώνει” τέλεια με τη γενικότερη “προφανή υπόσταση” που είχε όλη η σειρά.

Το plot ισορροπεί άτσαλα ανάμεσα στο τετριμμένο και το βεβιασμένα πολύπλοκο, οι χαρακτήρες άγονται και φέρονται με ελάχιστη συνέπεια και με κύριο γνώμονα το να προχωρήσει η ιστορία, ο κοινωνικός σχολιασμός είναι παιδικού επιπέδου και οι διάλογοι μοιάζουν με συρραφή από κλισέ της βικτωριανής εποχής. Ακόμη και το artwork του θρυλικού Enrique Alcatena δείχνει βιαστικό, πρόχειρο και σχεδόν μισοτελειωμένο. Όχι πως ένα πραγματικά όμορφο artwork θα έσωζε το EMPIRE OF BLOOD από τη μετριότητα…