Batman: Bad Blood

H Bat Family στην υπηρεσία της Gotham City

To ΒΑΤΜΑΝ: BAD BLOOD είναι μία animation ταινία, η οποία κυκλοφόρησε πριν από λίγες μέρες σε DVD και ψηφιακή μορφή, χωρίς να έχει περάσει από τις κινηματογραφικές αίθουσες.

Η ιστορία ξεκινάει με τη Batwoman να τα βάζει με μερικούς κακοποιούς β’ διαλογής της Gotham City. Ο Batman έρχεται για βοήθεια και συναντά τον γιγαντιαίο Heretic. Μετά από μερικές φάπες και μία μεγάλη έκρηξη, ο Batman αγνοείται, ενώ ο Heretic και το υπόλοιπο gang ξεφεύγουν. Δύο εβδομάδες μετά, και εν μέσω της αισθητής απουσία του Σκοτεινού Ιππότη, οι κακοποιοί της Gotham ετοιμάζονται για γλέντι. Για κακή τους τύχη, όμως, η Bat Family είναι εκεί.

Κι αυτό είναι το concept. Η ένωση της Bat Family, για την προστασία της Gotham. Ο μικρός Robin / Damian είναι εκεί, ο Dick Grayson είναι εκεί, ο Luke Fox και πλέον η Katherine Kane θα βοηθήσουν όλοι ενεργά το υπόλοιπο team, τόσο για να δούν τι απέγινε ο Batman όσο και για να καταφέρουν να βρουν ποιος κινεί τα νήματα και γιατί.

H αλήθεια είναι ότι δεν έχω δει τα προηγούμενα της σειράς, αλλά θα σας εξομολογηθώ ότι δεν πρόκειται. Δεν είμαι σίγουρος σε ποιο κοινό απευθύνεται η συγκεκριμένη ταινία, αλλά προσωπικά δε μου άρεσε. Ο κύριος λόγος είναι ότι με κούρασε. Έχει τόσες μικρές βαρετές λεπτομέρειες, οι οποίες πραγματικά τη βγάζουν από τον καλό δρόμο της άρτιας δημιουργίας.

2016-01-31_21h28_18

Αυτό που θέλω να πω, είναι ότι σεναριακά βασίζεται τόσο πολύ στις χαζό-συγκρούσεις των χαρακτήρων, χωρίς να θέλει να πει κάτι παραπάνω στον θεατή ή να έχει ένα πραγματικά δυνατό σενάριο. Απειλή για ένα μαζικό brain washing, μαζικές καταστροφές στη Gotham, fancy στολές για όλους (και περισσότερο για τον Batwing) και πολλοί cheesy διάλογοι – κι όλα αυτά σε ένα υπερβολικά wannabe “serious” κλίμα. BORING. Πραγματικά, μου θύμισε κακή σαπουνόπερα.

Όσο αναφορά το animation τα πράγματα είναι ΟΚ, αλλά… μέχρι εκεί.

Για εμένα, η πορεία που έχει ακολουθήσει η Warner Bros. – έχοντας στο μυαλό μου το απίστευτο και classic πλέον BATMAN: THE ANIMATED SERIES, αλλά και το πραγματικά φρέσκο και πρωτοπόρο BEWARE THE BATMAN που βγήκε πριν από δύο χρόνια – είναι off road. Παρόλα αυτά, έχουμε να κάνουμε με μία προσεγμένη παραγωγή γενικότερα στον οπτικοακουστικό τομέα.

Αν είστε λάτρης αυτής της σειράς ταινιών, λογικά θα το δείτε έτσι κι αλλιώς. Αν δεν είστε fan πάντως, καλύτερα να το αποφύγετε.