All-New Wolverine #4

Όχι άλλους guest stars!
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

All-New Wolverine #4

WriterTom TaylorArtistDavid LopezPublisherMarvel Comics

Τέσσερα τεύχη αφότου ανέβηκε η αυλαία στο έργο με πρωταγωνίστρια την X-23 στο ρόλο του Wolverine, η σειρά συνεχίζει να είναι αρκετά καλή, αλλά και να βασίζεται σε υπερβολικό βαθμό σε guest stars (σχεδόν σε κάθε τεύχος της). Αυτή τη φορά, στο πλευρό της Laura Kinney βρίσκεται ο Doctor Strange, ο οποίος καλείται να βοηθήσει στη σωτηρία των κλώνων της.

Η παρουσία του Doctor Strange δε μου μοιάζει να προχωρά ιδιαίτερα την ιστορία – πέρα από το να οδηγήσει την πρωταγωνίστρια του τεύχους σε έναν ακόμη guest star, στο επόμενο τεύχος! Παράλληλα, όμως, μας δίνει την ευκαιρία να δούμε κάποιες απροσδόκητες μάχες του νέου Wolverine με τέρατα από άλλες διαστάσεις, ενώ αποτελεί αφορμή για να αυξηθεί ο χιουμοριστικός παράγοντας. Και δε μπορώ παρά να παραδεχθώ ότι αυτό ήταν το πιο απολαυστικό τεύχος της σειράς έως τώρα.

Σε γενικές γραμμές, πάντως, μου αρέσει η κατεύθυνση του τίτλου. Η Laura πασχίζει να καθιερωθεί ως ο νέος Wolverine και δε μπορεί να αποφύγει ούτε τις συγκρίσεις με τον Logan ούτε τα αρνητικά σχόλια (τα οποία δίνουν και αφορμή για meta αναφορές). Το modus operandi της, όμως, είναι διαφορετικό, καθώς προσπαθεί να αποφύγει κάθε ανθρώπινη απώλεια. Και αυτή της η ιδιαιτερότητα έρχεται σε αντίθεση, όχι μόνο με το παρελθόν της, αλλά και με τη φιλοσοφία των κλώνων της που έχουν αναλάβει τους δεύτερους ρόλους σε αυτό το πρώτο storyline. Ας μειώσουμε σιγά-σιγά τους guest stars, λοιπόν, κι ας αφήσουμε την ικανή Laura να αναλάβει μόνη τα ηνία του τίτλου της!