Snow Blind #2

Information overload!
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Snow Blind #2

WriterOllie MastersArtistTyler JenkinsPublisherBoom! Studios

Πόσα καινούρια πράγματα να δεις και να μάθεις μέσα σε ένα τεύχος; Σύμφωνα με το SNOW BLIND, πολλά, καθώς πρόκειται για την πιο γρήγορη σειρά που έχω διαβάσει μέχρι στιγμής. Μέσα σε δύο μόνο τεύχη έχει ξετυλιχθεί η βασική ιστορία, τα κύρια χαρακτηριστικά των πρωταγωνιστών και έχει έρθει στην επιφάνεια ένα μεγάλο κομμάτι ενός βαθιά κρυμμένου μυστικού. Εμείς, ως αναγνώστες, χαιρόμαστε και περιμένουμε το επικείμενο ανθρωποκυνηγητό!

Ο πρωταγωνιστής, όμως, ο γιος ο Teddy, έχει διαφορετική άποψη. Πιστεύοντας πως ότι του είπαν ήταν ένα αισχρό ψέμα, προσπαθεί να ανακαλύψει την αλήθεια. Δυστυχώς, στην πορεία, τα πράγματα στραβώνουν πολύ άσχημα. Βέβαια, με αυτό το στράβωμα όλα αλλάζουν και τελικά ο Teddy ίσως να είχε απόλυτο δίκιο για τους γονείς του. Όλα αυτά μας τα διηγείται ο υιός μέσω της γραφομηχανής του – άπειρος εσωτερικός μονόλογος από μέρος του.
Αυτό, όμως, που σε τραβάει ακόμη περισσότερο στην ιστορία, είναι το φανταστικό σχέδιο. Στην πραγματικότητα, το σχέδιο από μόνο του δεν είναι και τρομερό, αλλά σε συνδυασμό με τον ιδιαίτερο χρωματισμό (που θυμίζει νερομπογιές) και τα έντονα μελάνια, δημιουργεί μία εικόνα που, θες δεν θες, την κοιτάς και 5 λεπτά παραπάνω.

Γενικά, παρόλο που δεν το λες και πρωτότυπο (όχι πως στην Τέχνη υπάρχει παρθενογένεση), το SNOW BLIND παίζει πολύ έξυπνα με το σχέδιο και το σενάριο και φτιάχνει ένα πολύ ωραίο κλίμα μυστηρίου και αγωνίας.