Detective Comics #49

Αστυνομικό θρίλερ με στοιχεία superhero
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Detective Comics #49

WriterPeter J. TomasiArtistFernando PasarinPublisherDC Comics

To DETECTIVE COMICS #49 αποτελεί το δεύτερο μέρος της ιστορίας “The Bronze Age”, που ως τώρα εξελίσσεται με αρκετό ενδιαφέρον. Το concept έχει ως εξής: ένας serial killer σκοτώνει τους κατοίκους της Gotham City με ιδιαίτερο τρόπο, ενώ τους αφαιρεί ένα κόκαλο από τον καθένα. Την ίδια στιγμή, ο Gordon, o Bullock και η υπόλοιπη παρέα, προσπαθούν να ξεσκεπάσουν τον δολοφόνο με τις απαίσιες μάσκες.

Αυτή τη φορά, δίνεται αρκετή έμφαση στην παρουσίαση του Batman ως καθαρόαιμου ντετέκτιβ, απαλλαγμένου, σε μεγάλο βαθμό, από το μοτίβο του superhero. Περιττό να αναφέρουμε πως το συγκεκριμένο στοιχείο είναι ευπρόσδεκτο σε έναν τίτλο που λέγεται DETECTIVE COMICS, για προφανείς λόγους! Ωστόσο, πολλές σκηνές δείχνουν να έχουν βγει απευθείας από θρίλερ, ενώ το o τρόπος θανάτωσης των θυμάτων του δολοφόνου προσθέτει επιπλέον στοιχεία σκοτεινής ταυτότητας στο δημιούργημα του Tomasi. Ο Batman μοιάζει εμφανισιακά αρκετά με τον Daredevil και το όλο comic, με τα σκίτσα των Pasarin και Ryan, αποπνέει μια Spawn αισθητική, που θυμίζει έντονα το ύφος του SAM & TWITCH.

Συνολικά το comic, προσφέρει μερικά λεπτά διασκέδασης και κρατάει τον αναγνώστη σε αγωνία, χωρίς να αποκαλύπτει πολλά, αλλά ταυτόχρονα χωρίς να παρουσιάζει λίγα, προτρέποντάς τον να αδημονεί για το επόμενο τεύχος.