American Monster #1

Τρεις ιστορίες, ελάχιστη ουσία
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

American Monster #1

WriterBrian AzzarelloArtistJuan DoePublisherAfterShock Comics

Η AfterShock Comics είναι μια νεοσύστατη εταιρία και ένα από τα πρώτα της εγχειρήματα είναι το AMERICAN MONSTER. Η σειρά ξεκινά με τρεις διαφορετικές ιστορίες, οι οποίες, προς το παρόν, δεν συνδέονται ιδιαίτερα.

Στην πρώτη, ένας τύπος χτυπάει το κουδούνι ενός ζευγαριού και όταν του ανοίγουν, εισβάλλει. Στη δεύτερη, ένας παραμορφωμένος βετεράνος του πολέμου μπαίνει σε ένα μπαρ. Η συμπεριφορά του είναι χειρότερη από τη φάτσα του, την οποία απέκτησε, όπως φαίνεται, λόγω απληστίας. Στην τρίτη, ένας μεσήλικας πληρώνει μια έφηβη, σε μια παιδική χαρά, για να του δείχνει το στήθος της. Το τεύχος τελειώνει δείχνοντας τι έκανε ο εισβολέας με το ζευγάρι στο οποίο επιτέθηκε.

Το σχέδιο του Juan Doe το θεωρώ μετριότατο. Για παράδειγμα, ο γεμάτος εγκαύματα πρωταγωνιστής ήταν σαν τον Hellboy με χαρακιές, αντί για κέρατα. Ο Brian Azzarello, από την άλλη, θεωρείται μέγας και τρανός, αλλά εμένα το AMERICAN MONSTER δεν μου άρεσε. Δεν είχε κάτι να με κρατήσει, δείχνοντας μόνο αντικοινωνικές συμπεριφορές χωρίς ουσία.