Batman #49

Ένα filler διαφορετικό από τα άλλα
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Batman #49

WriterScott SnyderArtistYanick PaquettePublisherDC Comics

Το BATMAN #49 μοιάζει πολύ με το τεύχος #44, δηλαδή είναι ένα side story στο βασικό story arc με τίτλο “Superheavy”. Ωστόσο, δεν μιλάμε για ένα απλό filler, αλλά για μια ζωτική προσθήκη στο “Superheavy”, η οποία προσφέρει μια τελευταία εσωτερική ματιά στον Bruce Wayne και την κληρονομιά του, πριν προβεί στο τελευταίο άλμα της διεκδίκησης του μανδύα του Batman. Ο Bruce Wayne πρέπει να κατέβει στην Bat-Cave, προκειμένου να αντιμετωπίσει αυτό που ήταν στο παρελθόν. Θα μπορέσει, όμως, να αφήσει πραγματικά πίσω του μια ζωή ελεύθερη από τον πόνο και την οδύνη της νυχτερίδας;

Στην ουσία, αυτό το τεύχος ερευνά την ιδέα για το αν ο Bruce Wayne μπορεί να είναι ο Batman χωρίς να τον καθοδηγεί το, καθοριστικό για εκείνον, παιδικό τραύμα. Ακόμη περισσότερο, δημιουργεί ερωτήματα για το αν ο Bruce θα ήταν καλύτερος και δυνατότερος Batman, αν είχε ελευθερωθεί από το τραύμα του. Παρόλ’ αυτα, δυστυχώς δεν δίνονται ικανοποιητικές απαντήσεις για το συγκεκριμένο θέμα, αλλά προσφέρεται μια ενδιαφέρουσα οπτική για το αν ο Batman αποτελεί κατάρα ή ευλογία.

Το BATMAN #49 τεύχος είναι ένα διαφορετικό comic, από αυτά που μοιάζουν εντυπωσιακά τόσο από αισθητικής άποψης, αλλά και από πλευράς σεναρίου. Για αυτό το λόγο, αξίζει κάποιος να ξοδεψει λίγο χρόνο για να το διαβάσει.