Lucifer S01E05

Sweet Kicks
Snapshot Reviews: Για να μη χάνετε τις εξελίξεις των comic-related και animated τηλεοπτικών σειρών, φροντίζουμε να σας κρατάμε ενήμερους με σύντομα reviews κατά τη διάρκεια της σεζόν.

Lucifer

Season/EpisodeS01E05 WritersTom Kapinos, Sheri Elwood DirectorDavid Paymer CastTom Ellis, Lauren German, Lesley-Ann Brandt, Rachael Harris, Kevin Alejandro, D.B. Woodside NetworkFox

Το πέμπτο επεισόδιο του LUCIFER είναι εύκολα ένα απο τα καλύτερα (αν όχι το καλύτερο) επεισόδιο της σειράς, μέχρι τώρα. Το βασικότερο πρόβλημα κατ’εμέ μέχρι στιγμής ήταν πως δεν είχε υπάρξει ενα background story, πέρα από τις αστυνομικές υποθέσεις που ο Lucifer και η ντετέκτιβ Decker αναλαμβάνουν. Στο τελευταίο επεισόδιο, αυτό έρχεται να αλλάξει.

O θάνατος ενός κοριτσιού σε μια πασαρέλα, αποτελεί τη νέα υπόθεση των δύο πρωταγωνιστών. Αυτή τη φορά, ο Lucifer, χάρη στη γοητεία του, είναι και επίσημα συνέταιρος της Chloe Decker, κάτι που η ίδια δεν βλέπει με καλό μάτι. Άκρως ενδιαφέρουσα και ευχάριστη για τον θεατή, είναι η επιθυμία του Lucifer να ζήσει στιγμές κινδύνου, μιας και, όπως είδαμε στο προηγούμενο επεισόδιο, η αθανασία του δεν είναι δεδομένη. Παράλληλα, ο Amenadiel και η Mazikeen, επιθυμούν όλο και περισσότερο την επιστροφή του διαβόλου στην κόλαση, με αποτέλεσμα να συνεργάζονται και να αρχίζουν να πλησιάζουν κοντινά του πρόσωπα!

Αξίζει οπωσδήποτε μια αναφορά στα μουσικά κομμάτια που έχουν επιλεγεί για το επεισόδιο, αλλά και για την σειρά γενικότερα. Πραγματικά, όποιος είναι υπεύθυνος για την μουσική επένδυση του αξίζουν πολλά συγχαρητήρια

Το LUCIFER παραμένει ευχάριστο, γεμάτο χιούμορ και με έναν εξαιρετικότατο Tom Ellis στον πρωταγωνιστικό ρόλο. Η σειρά αρχίζει να αποκτά ψήγματα βάθους στο σενάριό της, γεγονός πολύ θετικό, καθώς είχε αρχίσει να φαίνεται μια κάποια στασιμότητα. Το κατά πόσο θα αξιοποιηθούν δημιουργικά, είναι ξεκάθαρα θέμα των συντελεστών.