Deadpool #7

Happy f*ckin' birthday!!!
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Deadpool #7

WritersGerry Duggan, Cullen Bunn, Ben Acker, Ben Blacker, Amy Chu, Tim Seeley, Mike HawthorneArtistsScott Koblish, Tyler Crook, Emilio Laiso, Mike Norton, Mike Hawthorne, Terry Pallot, Phil Noto, Danilo BeyrouthPublisherMarvel Comics

25 χρόνια πριν, τον Φεβρουάριο του 1991, οι New Mutants συνάντησαν έναν αθυρόστομο μεταλλαγμένο, που εισχώρησε μέσα στην έπαυλη του Xavier, αλλά και στις καρδιές μας. Με αφορμή τα γενέθλια του Deadpool, η Marvel αποφάσισε να εκδώσει ένα επετειακό τεύχος, που συμπίπτει με την ταινία στην οποία πρωταγωνιστεί ο ήρωας.

Όπως συνηθίζεται στα επετειακά τεύχη, το DEADPOOL #7 είναι ένα αρκετά ογκώδες τεύχος σε σύγκρισή με τα περισσότερα comics της Marvel που κυκλοφορούν αυτό τον καιρό. Eκτός από το storyline του Deadpool, περιλαμβάνει και έξι ακόμη ιστορίες, με πρωταγωνιστές τους νέους του συμμάχους, τους Mercs for Money. Αναμενόμενα, η ιστορία έχει ως βασικό άξονα τον χαβαλέ, οποίος εξελίσσεται μέσα σε μια αναδρομή αναμνήσεων του Deadpool, μαζί με διάφορα γεγονότα που συνδέονται με τις ιστορίες των Mercs for Money.

Στον τομέα του χιούμορ, το comic δίνει ρέστα, με αποκορύφωμα τη στιγμή που ο Wade περιμένει στην ουρά προκειμένου να αγοράσει το έκτο βιβλίο HARRY POTTER. Ωστόσο, για να μην κάνουμε spoilers, είναι καλύτερα τη συνέχεια να την ανακαλύψετε μόνοι σας. Στον τομέα του artwork, πάλι, με δεδομένη την παρουσία πολλών καλλιτεχνών, βλέπουμε αρκετές διαφορετικές προσεγγίσεις, που ταιριάζουν στο ύφος της κάθε ιστορίας, αλλά και στην ταραγμένη ψυχοσύνθεση του χαρακτήρα του Deadpool.

Εν τέλει, το DEADPOOL#7 αποτελεί ένα τεύχος που αξίζει οπωσδήποτε να το τσεκάρετε, είτε είστε fan του Wade Wilson, είτε όχι. Ακόμη και αν έχετε δει μόνο την ταινία και θέλετε να εισαχθείτε στον ευχάριστα παλαβό κόσμο του μισθοφόρου που δεν κλείνει ποτέ το στόμα του, αύτη είναι μια πολύ καλή ευκαιρία.