4ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Γελοιογραφίας

Υποβολη έργων: 1 Μαρτίου με 3 Απριλίου 2016

Ο Δήμος Ναυπλιέων, ο Δημοτικός Οργανισμός Αθλητισμού, Πολιτισμού, Τουρισμού και Περιβάλλοντος, και το Εικαστικό Εργαστήρι Β. Σαγκιώτη, διοργανώνουν τον 4o Πανελλήνιο Διαγωνισμό Γελοιογραφίας με τίτλο “Πανί Με Πανί”. Μάθετε περισσότερα στο Δελτί Τύπου.

4ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Γελοιογραφίας 2016

Ο Δήμος Ναυπλιέων, ο ΔΟΠΠΑΤ (Δημοτικός Οργανισμός Αθλητισμού, Πολιτισμού, Τουρισμού και Περιβάλλοντος) και το Εικαστικό Εργαστήρι Β. Σαγκιώτη, διοργανώνουν τον 4o Πανελλήνιο Διαγωνισμό Γελοιογραφίας με τίτλο: «Πανί με πανί».

Πανελλήνιος Διαγωνισμός Γελοιογραφίας με θέμα «Πανί με πανί». Γιατί πανί με πανί βρε παιδιά; Μας τελειώσαν τα καύσιμα; Το ρευστό και η ευστροφία; Ο τίτλος είναι διφορούμενος. Θα λέγαμε καλλιτεχνικός. Και που θα βρούμε χρήματα για τα μολύβια, τα στυλό και τα χρώματα; Μα το χρώμα δεν θέλει χρήματα. Αισθήματα μόνο θέλει. Σάμπως και το σκίτσο το ίδιο δεν θέλει; Οπότε ναυλώστε τη βάρκα του νου και της φαντασίας, απλώστε τα πανιά σας και δηλώστε συμμετοχή. Η φτώχεια θέλει καλοπέραση. Κι η καλοπέραση θέλει τέχνη.

Ο διαγωνισμός Γελοιογραφίας χωρίζεται σε δυο κατηγορίες.

Στην πρώτη κατηγορία μπορούν να συμμετάσχουν δημιουργοί κόμικς, γελοιογράφοι, σπουδαστές εικαστικών τεχνών, καθώς και άτομα που αγαπούν την γελοιογραφία αρκεί να είναι άνω των 18 χρόνων. Τα βραβεία για την πρώτη κατηγορία είναι τρία.

  • Πρώτο Βραβείο: 500 ευρώ
  • Δεύτερο Βραβείο: 300 ευρώ
  • Τρίτο Βραβείο: 200 ευρώ

Στην δεύτερη κατηγορία μπορούν να συμμετάσχουν μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου. Για τις τρεις καλύτερες γελοιογραφίες της δεύτερης κατηγορίας θα απονεμηθούν τιμητικοί έπαινοι, καθώς και βιβλία γνωστών Ελλήνων γελοιογράφων.

diagonismos_geloiografias

Οι συμμετέχοντες είναι ελεύθεροι να χρησιμοποιήσουν οποιαδήποτε τεχνική και όλων των ειδών τα υλικά και μέσα, ώστε να δημιουργήσουν την γελοιογραφία τους. Τα έργα δεν θα πρέπει να έχουν δημοσιευθεί.

Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να κατεβάσει από το site του Δήμου Ναυπλιέων την αίτηση συμμετοχής για το διαγωνισμό www.nafplio.gr

Οι γελοιογράφοι μπορούν να υποβάλουν τα έργα τους σε ψηφιακή μορφή (σε διαστάσεις 25Χ35εκ, αρχείο ΤIFF, PDF, Illustrator σε ανάλυση 300 dpi, CMYK) από την 1 Μαρτίου έως τις 3 Απριλίου 2016 στην ηλεκτρονική διεύθυνση doppat.nafplio@gmail.com.

Όλα τα έργα θα εκτεθούν από τις 8 έως τις 21 Απριλίου σε επιλεγμένα σημεία της παλιάς πόλης του Ναυπλίου.

Η ανακοίνωση και η βράβευση των νικητών θα γίνει στις 10 Απριλίου σε ειδική εκδήλωση στο Ναύπλιο.

Η αξιολόγηση των έργων θα γίνει από πενταμελή επιτροπή κριτών η οποία απαρτίζεται από τους: Μιχάλη Κουντούρη (γελοιογράφο), Ηλία Μακρή (γελοιογράφο), Έφη Ξένου (γελοιογράφο), Βλάντιμιρ Ραντιμπράτοβιτς (εικονογράφο), και Γεωργία Τσαζή (αρχιτέκτωνας, σκιτσογράφος νικήτρια του διαγωνισμού γελοιογραφίας 2015).

Επιμέλεια έκθεσης
Βασιλική Σαγκιώτη, Κυριάκος Μακρής