iZombie S02E14

Eternal Sunshine Of The Caffeinated Mind
Snapshot Reviews: Για να μη χάνετε τις εξελίξεις των comic-related και animated τηλεοπτικών σειρών, φροντίζουμε να σας κρατάμε ενήμερους με σύντομα reviews κατά τη διάρκεια της σεζόν.

iZombie

Season/EpisodeS02E14 WritersRob Thomas, Diane Ruggiero, Kit Boss, Deirdre Mangan, Graham Norris DirectorJason Bloom CastRose McIver, Malcolm Goodwin, Rahul Kohli, Robert Buckley, David Anders, Leanne Lapp, Kacey Rohl NetworkThe CW

To iZOMBIE είναι η σπάνια περίπτωση σειράς, που τόσο το story του επεισοδίου όσο και το background story έχουν αρκετό ενδιαφέρον. Προσωπικά, το θεωρώ με διαφορά την πιο διασκεδαστική και χαβαλετζίδικη κομικσοσειρά που προβάλλεται, και, μέχρι στιγμής, η δεύτερη σεζόν δεν μου έχει δώσει λόγο να αναθεωρήσω αυτή την άποψη.

Ο θάνατος μιας ιδιοκτήτριας καφέ, είναι η νέα υπόθεση του διδύμου Olivia Moore και Clive Babineaux. Ως συνήθως, η Liv καταναλώνει τον εγκέφαλο του θύματος, πρωτίστως για να επιβιώσει, αλλά και για να βρει στοιχεία που θα την οδηγήσουν στην εύρεση του ενόχου. Αυτή τη φορά, το θύμα είναι μια άκρως αισιόδοξη γυναίκα και σύντομα η Liv δεν αργεί να πάρει την προσωπικότητα της. Ταυτόχρονα, ο Ravi συνεχίζει να προσπαθεί να βρει θεραπεία για την Liv, αλλά όχι και με τόσο θετικά αποτελέσματα.

Όπως κάθε επεισόδιο της σειράς, έτσι κι αυτό ήταν αρκετά ευχάριστο. Δυστυχώς, η Liv δεν φαίνεται τόσο πολύ εδώ, αλλά παρ’ όλα αυτά το αποτέλεσμα είναι σίγουρα καλό. Από το επεισόδιο δεν λείπουν και δύο μεγάλες ανατροπές-αποκαλύψεις, κάτι στο οποίο δεν μας έχει συνηθίσει το iZOMBIE και, φυσικά, είναι καλοδεχούμενο.

Το iZOMBIE έχει πιάσει έναν τόνο που δύσκολα βρίσκεις σε σειρές. Κινείται  μεταξύ των ορίων του μακάβριου, του μαύρου χιούμορ και του απλού χαβαλέ, με μεγάλη επιτυχία. Αν διατηρήσει τα παραπάνω στοιχεία και προσθέσει λίγο ακόμη βάθος σεναρίου, τότε δύσκολα με βλέπω να ξεκολλάω από τις περιπέτειες του πιο συμπαθητικού zombie που έχουμε δει ποτέ!