Green Lantern #50

The winner takes it all
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Green Lantern #50

WriterRobert VendittiArtistBilly TanPublisherDC Comics

Ο Geoff Johns ήταν αυτός ο συγγραφέας που ανέδειξε το GREEN LANTERN και επανάφερε τον χαρακτήρα στη ζωή και παράλληλα στο πάνθεο των ηρώων της DC. Από τότε που έφυγε όμως από τον τίτλο, εδώ και περίπου 25 τεύχη, ο διάδοχος του, Robert Venditti, δεν κατάφερε να αποδώσει στα ίδια επίπεδα. Αν και οι ιδέες του συγγραφέα ήταν ενδιαφέρουσες, η εκτέλεση τους ήταν αρκετά φτωχή.

Έτσι, και το αποτέλεσμα σε αυτό το επετειακό double-sized τεύχος της σειράς είναι ανάλογο του run του συγγραφέα. Η βασική πλοκή του τεύχους εξελίσσεται γύρω από την μάχη μεταξύ του Parallax και του Hal Jordan και o Venditti δημιουργεί ένα συναισθηματικό υπόβαθρο γύρω από αυτή την μάχη, με τον Parallax-Hal, σε αντίθεση με τον Hal-Green Lantern, να αποτελεί έναν χαρακτήρα που έχει χάσει την πόλη και την οικογένεια του και η νίκη να αποτελεί ζήτημα ύπαρξης για αυτόν.

Όμως, η τελική μάχη δεν είναι τόσο μεγάλης κλίμακας όσο θα ήθελε ο συγγραφέας να είναι και η τελική έκβαση αυτής είναι αρκετά πρόχειρα γραμμένη. Στο οπτικό κομμάτι, το artwork δεν αναδεικνύει το ήδη “καμμένο” σενάριο, αν και παραμένει στα πλαίσια που χαρακτηρίζουν τις σειρές της DC.

Το τεύχος 50, παρά την ώθηση που δόθηκε, δεν κατάφερε να ανατρέψει τα μέχρι τώρα δεδομένα για τον τίτλο, με το επερχόμενο REBIRTH να αποτελεί μια κατάλληλη ευκαιρία για να δοθεί νέα πνοή στον χαρακτήρα, ώστε να ανακτήσει την χαμένη του αίγλη.