Jonesy #1

Παιδικό και καρτουνίστικο

Ίσως είναι αργοπορημένο, ίσως και τελείως άσχετο με το παρόν, αλλά για πολλούς και διάφορους λόγους θα διαβάσετε για το JONESY! Ένας από αυτούς τους λόγους, είναι πως κάπου το πήρε το μάτι μου και το είχα σημειώσει να το διαβάσω. Γιατί το έκανα αυτό, ούτε θυμάμαι ούτε θέλω να ξέρω.

Αυτό επειδή – προσωπικά – δε θεωρώ πως το JONESY έχει κάτι το τόσο ιδιαίτερο για να αξίζει την προσοχή μας. Βέβαια, παρόλο που το θέμα δεν είναι και κάτι το τρομερό, οι δημιουργοί επιλέγουν έναν αρκετά ενδιαφέροντα (ίσως και ολίγον αστείο) τρόπο να το εκφράσουν. Μα ποιο είναι αυτό το θέμα, τέλος πάντων;! Η ιστορία μας έχει πρωταγωνίστρια την Jonesy, μία μαθήτρια λυκείου, ισπανικής καταγωγής, με αγάπη στην τέχνη του anime, και τελείως μα τελείως “κυνική” ως προς την ημέρα των ερωτευμένων. Την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου.

Όλο αυτό έρχεται από την παράδοση του σχολείου της, με αποστολές λουλουδιών (προφανώς από ζευγαράκια και κρυφούς θαυμαστές). Εκείνη, επειδή δεν παίρνει κανένα – ή στην περίπτωσή μας, παίρνει ένα λευκό – και επειδή η κρυφή της αγάπη τη θεωρεί περίεργη και απροσάρμοστη, κάθεται μοναχούλα της σε έναν άδειο διάδρομο. Αλλά όχι, η Jonesy δε θα πέσει τόσο εύκολα. Χρησιμοποιεί την ασυνήθιστη δύναμη της, για να στείλουν περισσότερα λουλούδια στην εχθρό της;!

Jonesy-1-2

Χωρίς να το θέλει, το σχέδιο της πετυχαίνει και όλοι θεωρούν πως είναι ένα κοριτσάκι το πολύ 16 ετών, ελευθέρων ηθών. Αλλά τελικά αυτό δεν την κάνει να αισθανθεί καλύτερα. Και τα δύο κορίτσια βρίσκονται μόνα τους να ανακαλύπτουν πως έχουν περισσότερα κοινά από ότι νόμιζαν. Και τότε η Jonesy (για ακόμα μία φορά) αποφασίζει να πάρει εκδίκηση και να καταραστεί όλο το σχολείο. Πάντα, με τον δικό της μοναδικό τρόπο!

Και κάπως έτσι είναι το JONESY, με έναν τελείως παιδικό και καρτουνίστικο χαρακτήρα, τόσο στο σενάριο όσο και στο σχέδιο. Θεωρώ πως μόνο και μόνο από το εξώφυλλο καταλαβαίνεις ποια εταιρεία το εκδίδει. Είναι συνηθισμένο αυτό το τελείως χαοτικό και πολύχρωμο σχέδιο για τη Boom!, αλλά αυτό δε σημαίνει πως δεν έχει εκτελεστεί σωστά. Παραμένει, βέβαια, κινούμενo σχέδιo χωρίς την κίνηση.

Αν ήθελα να δω cartoon έβαζα και Nickelodeon!