Λεπτομέρειες Για Το Civil War II

Εξώφυλλα, creative teams και σειρές ανακοινώθηκαν στο C2E2

Ολοκληρώθηκε χθες το φετινό C2E2, το πολύφημο pop culture con του Chicago, και οι μεγάλες και μικρές εκδοτικές εταιρίες comics είχαν την ευκαιρία να περιγράψουν στο κοινό τους τα σχέδιά τους για το μέλλον. Πρωτοστάτης φέτος ήταν η Marvel, η οποία μας προσέφερε ένα βουνό από λεπτομέρειες για το άμεσο μέλλον των comics της, τα οποία θα κατακλυστούν (όπως περιμέναμε) από το επερχόμενο mega-event, CIVIL WAR II.

Πέρα από μερικές νύξεις για επερχόμενες σειρές HAWKEYE και/ή JESSICA JONES από τον Brian Michael Bendis, την ανάθεση του VOTE LOKI στον πολλά υποσχόμενο Christopher Hastings και την ανακοίνωση ενός graphic novel με τίτλο THE UNBEATABLE SQUIRREL GIRL BEATS UP THE MARVEL UNIVERSE (από τους δημιουργούς της επιτυχημένης ομότιτλης σειράς), το μεγαλύτερο μέρος της συμμετοχής της Marvel στο Con αφορούσε το επερχόμενο CIVIL WAR II. Οι πολυάριθμοι ομιλούντες προσέφεραν στο κοινό έναν μεγάλο αριθμό teasers και previews από τη σειρά, μια σειρά από posters που μας αποκαλύπτουν ακόμη πιο λεπτομερώς τη διαρρύθμηση των δύο στρατοπέδων, ενώ απαριθμήθηκαν και τα tie-ins που θα οδηγήσουν και τελικά θα συνοδεύσουν την κεντρική σειρά. Τα εν λόγω tie-ins περιέχουν μεταξύ άλλων τεύχη των σειρών DEADPOOL, TOTALLY AWESOME HULK, MS. MARVEL, NEW AVENGERS, NOVA, INVINCIBLE IRON MAN, ULTIMATES, CAPTAIN AMERICA: SAM WILSON, ALL-NEW WOLVERINE και UNCANNY INHUMANS, των οποίων οι πρωταγωνιστές θα κληθούν να πάρουν μέρος στη διαμάχη, ενώ η Marvel ανακοίνωσε και τις απαραίτητες συνοδευτικές αυτοτελείς σειρές που θα ”τρέχουν” παράλληλα με την κεντρική.

Μεταξύ αυτών βρίσκουμε τα CIVIL WAR II: X-MEN (από τους Cullen Bunn και Andrea Broccardo), CIVIL WAR II: SPIDER-MAN (από τους Christos Gage και Travel Foreman), καθώς και το CIVIL WAR II: GODS OF WAR, το οποίο θα ακολουθεί τον Hercules στην προσπάθειά του να δημιουργήσει μια ομάδα κρούσης από μυθικούς ήρωες. Τέλος, το CIVIL WAR: CHOOSING SIDES (από τον Declan Shalvey μεταξύ άλλων) θα ασχοληθεί με τα διλήμματα και τις επιλογές των πιο διφορούμενων από τους ήρωες της εκδοτικής, όπως είναι οι Nick Fury και Jessica Jones.

Όσο για την ίδια την κεντρική σειρά του event, πέρα από το πρελούδιο που θα μας έρθει στη φετινή Free Comic Book Day (από τους Brian Michael Bendis και Jim Cheung), θα ξεκινήσει τέλη Μαΐου, με ένα κατατοπιστικό τεύχος #0 που θα ”εξηγεί” σε αποξενωμένους αναγνώστες το παρόν status quo του Marvel Universe. Το τεύχος #0 θα φιλοτεχνήσει ο Oliver Coipel, ενώ τα ηνία θα παραλάβει για το υπόλοιπο της σειράς ο David Marquez. Και, φυσικά, στην καρέκλα του σεναριογράφου θα κάθεται ανελλιπώς ο εγκέφαλος όλης αυτής της υπόθεσης, Brian Michael Bendis.

Το CIVIL WAR II είναι ένα από τα πιο hyped-up γεγονότα της συγκεκριμένης εκδοτικής τα τελευταία χρόνια, μιας και αποτελεί συνέχεια σε ένα από τα πιο περίφημα events της προηγούμενης δεκαετίας και συνοδεύει την επερχόμενη κινηματογραφική του μεταφορά. Η Marvel έχει αφιερώσει όλο της το δυναμικό στην προώθηση του event και, στις επόμενες εβδομάδες, περιμένουμε ακόμη περισσότερες ανακοινώσεις, εικόνες και λεπτομέρειες.