Comicdom Con Athens 2016

Δύο νέα συναρπαστικά events!

Δύο ακόμη events προστέθηκαν στο πρόγραμμα του Comicdom Con Athens 2016! Αναζητήστε την απάντηση στο ερώτημα “αξίζει να διαβάζει κανείς υπερηρωικά comics σήμερα;” και κάντε ένα ταξίδι στην Ιστορία της αγαπημένης μας μορφής Τέχνης στην Ελλάδα!

Panel: Αποτελούν Άξιους Συνεχιστές Του Παρελθόντος Τα Σημερινά Υπερηρωικά Comics;

Σάββατο, 16 Απριλίου, 19:00
Ελληνοαμερικανική Ένωση (Seminar Room 6ου Ορόφου)

Τα υπερηρωικά comics μετρούν ήδη αρκετές δεκαετίες ζωής και φαίνεται πως σκοπεύουν να συνεχίσουν για κάμποσες ακόμη. Το θέμα, όμως, είναι: έχουν πει όσα ήταν να πουν; Έχουμε ήδη δει κάθε καλή ιστορία και δεν υπάρχει περιθώριο να μας εκπλήξει, ή να μας πει κάτι καινούργιο, ένα σύγχρονο υπερηρωικό comic;

Τέσσερις αναγνώστες υπερηρωικών comics και συντελεστές του Comicdom.gr, εμπλέκονται σε ένα debate για το χθες, το σήμερα και το αύριο. H μία πλευρά έχει σταματήσει πλέον να προσπαθεί να βρει ιστορίες αντάξιες του παρελθόντος στα σημερινά comics και η άλλη συνεχίζει να διαβάζει τους σημερινούς mainstream τίτλους, απολαμβάνοντάς τους εξίσου με τα αριστουργήματα των περασμένων δεκαετίων.

Ένα debate που καλείται να απαντήσει σε ένα βασικό ερώτημα: φτιάχνουν τα mainstream comics όπως παλιά;

old_vs_new_superhero_comics

Συμμετέχουν: Θωμάς Παπαδημητρόπουλος, Δημήτρης Σακαρίδης, Άκης Τριανταφύλλου, Γιώργος Χατζηκωστής.

Παρουσίαση: Η Ιστορία Των Comics Στην Ελλάδα

Κυριακή, 17 Απριλίου, 15:00
Ελληνοαμερικανική Ένωση (Seminar Room 6ου Ορόφου)

Ετοιμαστείτε για έναν γρήγορο περίπατο στις περασμένες δεκαετίες και στην παρουσία των αγαπημένων μας comics στην Ελλάδα – ένα τζόκινγκ που δε θα σας στερήσει κιλά, αλλά θα σας προσθέσει γραμμάρια γνώσεων, σχετικά με κάθε πτυχή της 9ης Τέχνης στη χώρα μας!

Ποιοί είναι οι… πολιτιστικοί πρόγονοι των σημερινών Ελλήνων δημιουργών; Ποιά ελληνικά comics έγραψαν ιστορία; Πώς έφταναν τα αμερικανικά comics στα χέρια των παλιότερων αναγνωστών; Πότε χρησιμοποιήσαμε για πρώτη φορά τον όρο “κομιξάδικο”; Πότε ξεκίνησαν οι αναγνώστες να συγκεντρώνονται σε εκδηλώσεις σχετικές με τα comics;

Φροντίστε να κρατήσετε σημειώσεις, γιατί οι απαντήσεις είναι πολλές και ο χρόνος λίγος!

istoria_ellinikon_comics

Παρουσιάζουν: Αριστείδης Κώτσης, Θωμάς Παπαδημητρόπουλος

Επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα του Comicdom Con Athens 2016, για να μένετε ενήμεροι για όλες τις εξελίξεις που αφορούν στο φεστιβάλ!