Predator: Life and Death #1

If it bleeds we can kill it...

Αν είστε fans του franchise του Predator και των Aliens, πιθανώς να γνωρίζετε πως η Dark Horse είχε κυκλοφορήσει comics που βασίζονταν στις ιστορίες των πιο διάσημων εξωγήινων ειδών της 20th Century Fox εδώ και αρκετά χρόνια. Τα δυο συγκεκριμένα franchise έχουν κάνει την εμφάνισή τους στα panels της 9ης Tέχνης μαζί, αλλά και ξεχωριστά, προσφέροντας στους αναγνώστες μια ποικιλία ιστοριών και διηγήσεων με πάρα πολλούς συνδυασμούς. Αξίζει να σημειωθεί πως το crossover ALIENS VS. PREDATOR υλοποιήθηκε για πρώτη φορά στην πράξη σε μορφή comic και όχι ως video game που λανθασμένα έχει αναφερθεί σε διάφορες δημοσιεύσεις ανά τα χρόνια. Λόγω αυτού, οι ιστορίες που έχουν ειπωθεί – κατά την ταπεινή μου άποψη ως fan του franchise των Aliens – έχουν ανακυκλωθεί πολλές φορές και έχουν φτάσει σε σημείο κορεσμού. Ωστόσο, το concept των Engineers που παράχθηκε μέσω του PROMETHEUS και εισήχθη στην σειρά Aliens/Predator έδωσε μια νέα πνοή και ανανέωσε το περιεχόμενο των ιστοριών αυτών.

Στον απόηχο του PROMETHEUS, λοιπόν, υλοποιήθηκε το PREDATOR : LIFE & DEATH #1, ένα mini series τεσσάρων τευχών που επεκτείνει την ιστορία του “Xenoverse”, δια χειρός Dan Abnett. Μέσα σε αυτό το πρώτο τεύχος βρίσκουμε τους αποικιακούς πεζοναύτες στον πλανήτη Tartarus να πολεμούν τους εξωγήινους κυνηγούς που έχουν στην κατοχή τους ένα διαστημόπλοιο άγνωστης προέλευσης. Εκεί τα συμφέροντα συγκρούονται, μιας και η Weyland Yutani θέλει πάση θυσία το διαστημόπλοιο, ενώ η captain των Marines προσπαθεί να προστατεύσει το πλήρωμά της από τους Predators.

predator-life-and-death-2

Το όλο concept αυτή την φορά υλοποιείται διαφορετικά, σε σύγκριση με τα προηγούμενα PREDATOR comics, μιας και το setting στο οποίο εξελίσσεται η ιστορία ανήκει ξεκάθαρα στο σύμπαν των Aliens και είναι αναμενόμενο κάποιος να περίμενε την εμφάνιση των Xenomorphs στην τρέχουσα ιστορία. Αντιθέτως, όμως, αυτοί που κάνουν την εμφάνιση τους είναι οι Predators, με όχι και τόσο φιλικές διαθέσεις. H συγκεκριμένη ιδέα ίσως και να αποτελούσε ένα ενδιαφέρον plot twist – δηλαδή ο αναγνώστης να περιμένει να δει Aliens και αντί αυτού να εμφανίζονται Predators – αλλά, δυστυχώς, το συγκεκριμένο επιχείρημα το προδίδει νωρίς-νωρίς ο τίτλος που βρίσκεται στο εξώφυλλο.

Για μια ακόμα φορά, παρόμοιες ιδέες “σερβίρονται” στο πιάτο του αναγνώστη, χωρίς κάποια νέα προσθήκη, και το γεγονός αυτό μπορεί να μην τραβήξει ιδιαίτερα το ενδιαφέρον σε άτομα που ασχολούνται πολύ καιρό με τη σειρά ΑLIENS/PREDATOR.

Στο κομμάτι του σκίτσου, τώρα, δεν διέκρινα κάτι εντυπωσιακό, αφού οι χαρακτήρες είναι σχετικά πρόχειρα σχεδιασμένοι, χωρίς να δίνεται έμφαση στις λεπτομέρειες. Παρ’ όλα αυτά, η παλέτα χρωμάτων ταιριάζει στο ύφος του είδους, αφού αποτελείται επί το πλείστον από σκούρες αποχρώσεις και υπενθυμίζει στον αναγνώστη ασχολείται με ένα R-rated comic.

Τέλος, αν και η αρχή της σειράς PREDATOR: LIFE & DEATH δεν ήταν αυτή που προσδοκούσα, ελπίζω λόγω της μικρής διάρκειάς της να δώσει σύντομα κάτι που να αξίζει.