Gotham S02E15

Mad Grey Dawn
Snapshot Reviews: Για να μη χάνετε τις εξελίξεις των comic-related και animated τηλεοπτικών σειρών, φροντίζουμε να σας κρατάμε ενήμερους με σύντομα reviews κατά τη διάρκεια της σεζόν.

Gotham

Season/EpisodeS02E15 WritersMegan Mostyn-Brown, Bruno Heller DirectorNick Copus CastSean Pertwee, Ben McKenzie, Donal Logue, David Mazouz, Morena Baccarin NetworkFox

Το GOTHAΜ αποτελεί μια από τις αγαπημένες μου σειρές της DC (μαζί με τα iZOMBIE και THE FLASH) και το τελευταίο επεισόδιο ενισχύει την πολύ δυναμική παρουσία που έχει η σειρά αυτή την περίοδο, μιας και ανανεώθηκε και για τρίτη σεζόν.

Το 15ο επεισόδιο της σειράς περιστρέφεται γύρω από δύο άξονες. Από τη μία πλευρά, έχουμε τον Edward Nygma, ο οποίος ενδίδει στην σκοτεινή του πλευρά. Πλέον καθίσταται επικίνδυνος και παίζει ένα επικίνδυνο παιχνίδι με τον Jim Gordon. Από την άλλη, ακολουθούμε τον νεαρό Bruce Wayne, που προσπαθεί να βρει μόνος του τα πατήματα του. Με τη βοήθεια της Selina, ο Βruce γνωρίζει σταδιακά την άσχημη πλευρά της πόλης και συναναστρέφεται με εγκληματίες που του δίνουν μια εικόνα για τον υπόκοσμο του Gotham.

Εκεί όμως που υπάρχει το πραγματικό ενδιαφέρον, είναι στο άλλο subplot, με τον Jim Gordon να προσπαθεί να λύσει μια σειρά από αινίγματα που έχει αφήσει ο Nygma στους τόπους όπου έχει διαπράξει μια σειρά εγκλημάτων. Παράλληλα, χωρίς να αποκαλύψω κάτι, συμβαίνουν δραματικές αλλαγές και στη ζωή του Oswald, που μετά την εμπειρία του στο άσυλο Arkham, προσπαθεί να επαναπροσαρμοστεί στη κοινωνία.

Σε γενικές γραμμές, το GOTHAM δίνει μια πολύ ενδιαφέρουσα εκδοχή για τον κόσμο της Gotham City. Οι προσδοκίες είναι μεγάλες, οι ερμηνείες καλές και κάθε επεισόδιο σε αφήνει με μια γλυκιά γεύση.