The Manhattan Projects: The Sun Beyond The Stars #4

Απογοητευτικό φινάλε
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

The Manhattan Projects: The Sun Beyond The Stars #4

WriterJonathan HickmanArtistNick PitarraPublisherImage Comics

Με το τέταρτο τεύχος του, ολοκληρώθηκε το mini-series THE SUN BEYOND THE STARS. Η σειρά αυτή ήταν spin-off και συνέχεια του comic “επιστημονικού σουρεαλισμού” ΤΗΕ ΜΑΝΗΑΤΤΑΝ PROJECTS. Εδώ παρακολουθήσαμε την εξόρμηση του (εναλλακτικής πραγματικότητας) Yuri Gagarin στο εξώτερο διάστημα, σε αναζήτηση της σκυλίτσας του, Laika.

Ξεκινώντας από το σχέδιο, ο Nick Pitarra διατηρεί τα στάνταρ σε υψηλό επίπεδο, απεικονίζοντας αψεγάδιαστα το δυσπρόσιτο όραμα του συγγραφέα. Από την άλλη, ο Jonathan Hickman φαίνεται πως βαρέθηκε – ή δεν ξέρω κι εγώ τι – αφού τον βλέπουμε να ξεμπερδεύει βιαστικά με την ιστορία. Μέσα σε ένα τεύχος, οι χαρακτήρες ξεπαστρεύονται μαζικά και η υπόθεση κλείνει χωρίς κάποια ενδιαφέρουσα κατάληξη. Ο σκοπός του είναι τόσο απροκάλυπτος που ακόμα και το pacing του τεύχους έχει ως εξής: στήσιμο του σκηνικού-θάνατος-θάνατος-θάνατος-γενοκτονία και στο τέλος ένα αργό, θανατηφόρο κλείσιμο με μεγάλα panels.

Ένα τέτοιο φινάλε δεν μπορεί παρά να χαρακτηριστεί απογοητευτικό, για μια σειρά που ξεκίνησε τόσο φιλόδοξα και κατάφερε να θέσει νέους σεναριακούς ορίζοντες στο χώρο των comics.