Previews Picks

April 2016

Ήρθε η ώρα για ένα ακόμη Previews Picks, το οποίο σας παρουσιάζει τις καλύτερες (μερικές φορές και τις χειρότερες) επιλογές από τον κατάλογο του PREVIEWS της Diamond. Αυτή τη φορά, οι επιλογές έρχονται από τα χεράκια της Ερατούς Κονδύλη και της Βασιλείας Βαξεβάνη.

Μη χάνετε χρόνο, λοιπόν! Κρατήστε σημειώσεις και επιλέξτε τα comics που θα παραγγείλετε!

Blue Pages

Η Marvel εμπλέκεται σε έναν ακόμη εμφύλιο και κανείς δεν ενδιαφέρεται (διόρθωση: εγώ δεν ενδιαφέρομαι), ενώ όλες οι άλλες εταιρείες συνεχίζουν ακάθεκτες τις ζωές τους. Ως εκ τούτου, ο τρέχων κατάλογος ήταν λίγο “meh”. Φυσικά, κάθε φορά γκρινιάζω για τον κατάλογο, αλλά όλο και κάτι καλό προκύπτει από εκεί μέσα, και πράγματι – αν και πιο πολύ στα πλαίσια του guilty pleasure – υπάρχουν παρακάτω ένα-δύο κομμάτια, για τα οποία είμαι αρκετά ενθουσιασμένη.

Civil War II #1

$5.99 page M2 Marvel Comics

Στο solicitation, η Marvel μου είπε να σας πω ότι αυτό είναι ένα comic για το οποίο θα μιλάνε όλοι (ή μάλλον για να το μεταφέρω ακριβέστερα: ΟΛΟΙ!). Νέος inhuman με την ικανότητα να “profile the future” (δεν είμαι σίγουρη αν αυτό μεταφράζεται ακριβώς σαν πρόβλεψη, περιγραφή, σκιαγράφηση ή ενέχει και κάποιο έλεγχο, οπότε το μεταφέρω και αυτό ακριβώς, για να βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματά του). Κεφάλια θα πέσουν, ο κόσμος θα αλλάξει, λόγια θα ειπωθούν, θα είναι διπλό, θα είναι λαχταριστό, θα είναι απολαυστικό και ανεπανάληπτο. Έτσι μου είπαν, έτσι λέω.

Civil War II #2

$4.99 page M6 Marvel Comics

Τι!; Δύο τεύχη σε ένα μήνα;! Το αφεντικό τρελάθηκε;! Δεν το πιστεύω, δηλαδή, αυτό το πράγμα που μου συμβαίνει πάλι σήμερα (για μία ακόμη φορά, σχεδόν ακριβής μετάφραση από τον κατάλογο της Marvel)! Μέσα στον πανικό, ο Tony Stark αποφασίζει να πάρει τα πράγματα στα χέρια του, αλλά δε συμφωνούν όλοι μαζί του (wait… από άλλο CIVIL WAR δεν ήταν αυτό;). Ορκίζομαι πως τα solicitations της Marvel είναι πιο απολαυστικά από ποτέ αυτή τη φορά…

Vote Loki #1

$3.99 page M26 Marvel Comics

Είμαι επιφυλακτική με τον μεγαλύτερο όγκο των comics της Marvel. Παρ’ όλα αυτά, δε μπορώ να αντισταθώ στο να παρουσιάσω αυτό το συγκεκριμένο, λόγω του πόσο άκυρο φαντάζει!

Ο Loki αποφασίζει να εκλεχθεί πρόεδρος των ΗΠΑ! Γιατί η Marvel προχωράει με αυτό το αψυχολόγητο project; Δύο τα τινά: το πρώτο είναι ότι είναι απελπισμένοι οι καιροί και καλούν για απελπισμένες προσπάθειες να εξαργυρωθεί η δημοτικότητα χαρακτήρων (που έχει προέλθει από τις κινηματογραφικές μεταφορές των comics) και το δεύτερο ότι αυτό είναι ένα αξιόλογο και πραγματικά fun comic. Δε σχολιάζω το τι θεωρώ πιο πιθανό από τα δύο, αλλά το γεγονός πως μάλλον θα μπω στον κόπο να το διαπιστώσω ιδίοις όμμασι.

Scarlet Witch #7

$3.99 page M37 Marvel Comics

Γιατί βρίσκεται το SCARLET WITCH #7 σε αυτή τη λίστα; Για πολλούς λόγους. Γιατί δεν εμπλέκεται με το CIVIL WAR της Marvel που πολύ με κούρασε. Γιατί το SCARLET WITCH είναι κάθε τεύχος και μια καινούργια εμπειρία. Για τα υπέροχα covers του David Aja (αν και του έβδομου τεύχους δεν είναι το αγαπημένο μου, αλλά και πάλι αξίζει…). Για την Annie Wu, που είναι από τους συμπαθέστερους artists που έχουν εμπλακεί σε αυτό τον τίτλο. Για τον James Robinson, που παλεύει απέναντι σε βουνά από ανούσιο continuity, άκοπα, για να σώσει τον ομώνυμο χαρακτήρα και για την ίδια την Scarlet Witch/ Wanda Maximoff που είναι ο αγαπημένος μου χαρακτήρας για να μισώ και που όλο με αυτήν καταλήγω να ασχολούμαι.

Prometheus: Life And Death #1

$3.99 page 50 Dark Horse Comics

Γήινοι βρίσκουν διαστημόπλοιο, το οποίο προσπαθούν να κατακτήσουν, ενώ άγρια Αliens το διεκδικούν. Τα καταφέρνουν να νικήσουν τα Aliens, αλλά, αφού επιβιβαστούν στο πλοίο, τους περιμένει κάτι – μάλλον – χειρότερο. Γενικώς, ενώ είμαι fan της των Aliens, αδυνατώ να αντιληφθώ, πόσο μάλλον να ενστερνιστώ, την φάση στην οποία βρίσκονται αυτοί οι τύποι. Βλέπεις ένα διαστημόπλοιο στη μέση του πουθενά, αμέτρητα έτη φωτός μακριά από τον ποδόγυρο της μανούλας σου, και αντί να φερθείς σαν φυσιολογικός άνθρωπος και να απομακρυνθείς ησύχως, σκέφτεσαι: “Αυτό το διαστημόπλοιο το θένε να το πάρουνε και αυτά τα πλάσματα που μοιάζουν με διασταύρωση κατσαρίδας με κάτι κακό και ακατονόμαστο, ΑΡΑ πρέπει να κάνω ντου στο όνομα της πατρίδας”.

Γιατί;!;!

Παρόλα αυτά, εγώ θα το διαβάσω!

Hellboy In Hell #10

$2.99 page 54 Dark Horse Comics

To φινάλε του HELLBOY IN HELL, όπου ο Hellboy παίρνει επιτέλους την μορφή που έμελλε να πάρει. Πέραν όμως από αυτό, το άλλο σημαντικό σε αυτό το τεύχος είναι οι δηλώσεις του δημιουργού ότι αυτή είναι η στιγμή που διαλέγει να κλείσει προσωρινά το HELLBOY, ώστε να “ξεκουραστεί”. Φυσικά, εκκρεμούν οι δεσμεύσεις του με τα BPRD, FRANKENSTEIN UNDERGROUND, ABE SAPIEN και BALTIMORE που συνεχίζουν να τρέχουν, αλλά κάτι θα έχει στο νου του αυτός. Πάντως, τώρα που απαρίθμησα τις σειρές στις οποίες έχει τουλάχιστον καθήκοντα σεναριογράφου και cover artist, καταλαβαίνω γιατί την χρειάζεται την ξεκούραση.

Weird Detective #1

$3.99 page 58 Dark Horse Comics

Ντετέκτιβ ερευνά Cthulhu μυστήρια. Πρωτότυπo; Ούτε λίγο. Υπάρχει περίπτωση να είναι καλό; Ίσως, αν και είναι αμφίβολο. Από τα κυριολεκτικά εκατοντάδες Lovecraft-related, pop-culture προϊόντα, η πιθανότητα να πέσεις σε κάτι αξιόλογο και όχι σε ένα από τον σωρό όσων προσπαθούν να εκμεταλλευτούν το όνομα του δημιουργού και την αξία της κληρονομιάς του, βάζοντας λίγα πλοκάμια παραπάνω στο δημιούργημά τους, είναι πολύ μικρή. Παρόλα αυτά, λίγο το όνομα του Fred Van Lente (όχι ότι αποτελεί εγγύηση!), λίγο η συμπαθής/creepy πινελιά που προσφέρει το όνομα του artist Guiu Vilanova και λίγο το ότι δικαιολογία έψαχνα να το αγοράσω, το WEIRD DETECTIVE είναι για εμένα από τα δυνατά χαρτιά του τρέχοντος PREVIEWS.

Tales from the Darkside #1

$3.99 page 111 IDW Publishing

Για τους fans της ομώνυμης τηλεοπτικής σειράς, αλλά και γενικότερα του τρόμου, από τους δημιουργούς του LOCKE AND KEY, έρχονται καινούργιες ιστορίες από την σκοτεινή – από το σκοτάδι (;), από την Darkside, τέλος πάντων. Μόνο και μόνο η συμμετοχή των Joe Hill και Gabriel Rodriguez κάνει το όλο πόνημα αρκετά ενδιαφέρον.

She-Wolf #1

$3.99 page 134 Image Comics

O Rich Tommaso, ένας εξαιρετικά ενδιαφέρων δημιουργός, με καινούργιο project είναι ένας συνδυασμός πολύ ελκυστικός. Μια έφηβη κοπέλα πιστεύει ότι την έχει δαγκώσει λυκάνθρωπος και σιγά-σιγά αρχίζει να έχει παραισθήσεις/εφιάλτες. Μια σουρεαλιστική ματιά στον τρόμο και (κρίνοντας και από το παρελθόν του δημιουργού) στην ανθρώπινη αντίληψη.

Midnight Of The Soul #1

$3.50 page 130 Image Comics

Το έτος 1950, η ζωή του αλκοολικού βετεράνου του Δεύτερου Παγκόσμιου Πολέμου, Joel Breakstone, θα διαλυθεί, θα αποδομηθεί, θα αλλάξει για πάντα χάρη σε κάτι… Δεν ξέρω τι, το solicitation δε μαρτυράει. Ο λόγος που συμπεριλαμβάνω και αυτό το comic στις επιλογές μου είναι ένα αρκετά ενδιαφέρον οπτικά sneak preview, με γρήγορο και ελκυστικό, κατά τα φαινόμενα, story telling.

Green Pages

Μετά από πολύ καιρό, επιστρέφω στις πράσινες σελίδες του PREVIEWS και ομολογώ ότι μου έλειψαν! Έχει πολλά που με συγκίνησαν, πολλά που σίγουρα θα τσεκάρω κάποια στιγμή και σίγουρα κάποια που θα μπουν στο “καλάθι” μου. Πάμε μια βόλτα στα απριλιάτικa, καταπράσινα λιβάδια του PREVIEWS.

Hillbilly #1

$3.99 page 202 PublisherAlbatross

Μου αρέσει ο Eric Powell και νομίζω ότι και τούτο εδώ θα μου αρέσει ακόμη περισσότερο. Λέει την ιστορία του Rondel, ενός μοναχικού τύπου – που στο εξώφυλλο φιγουράρει σα χασάπης με ημίψηλο – που ζει στα Απαλάχια Όρη, ανάμεσα σε μάγισσες και άλλα πλάσματα.

Jade Street Protection Services #1

$3.99 page 227 PublisherBlack Mask Studios

Όταν κάποιος λέει BREAKFAST CLUB, εγώ απαντώ “ναι, παρακαλώ”. Γιατί, ας το παραδεχτούμε, είναι μια πολύ ωραία ταινία. Βέβαια, εδώ οι δημιουργοί μου πετάνε και ένα SAILOR MOON και τα πράγματα ζορίζουν. Η Kai, η Saba, η Noemi, η Divya, και η Emma είναι οι “κακές” μαθήτριες της Matsdotter Academy, ενός σχολείου για μαγικά παιδιά. Βρίσκονται αναίτια – κατά τη γνώμη τους – τιμωρημένες. Και αυτή παρέα των παράταιρων punk rock μαγισσών ανακαλύπτει ότι η τιμωρία στο σχολείο τους είναι λίγο αυστηρότερη από τα άλλα. Και μιας και γίνεται κουβέντα για τις μαντίλες και τέτοια, να σας προειδοποιήσω ότι μία από τις πρωταγωνίστριες φοράει μαντίλα. Και ένα τσαντάκι Pikachu.

Lumberjanes / Gotham Academy #1

$3.99 page 234 PublisherBoom! Studios

Κάτι κακό συμβαίνει σε ένα κτίριο μέσα στο δάσος και αυτό είναι που θα φέρει την παρέα των Lumberjanes μαζί με αυτή του Gotham Academy σε ένα από τα πιο χαριτωμένα crossovers που έχω δει. Και πιθανότατα από τα πιο αστεία, αν υπολογίσει κανείς τους χαρακτήρες της κάθε σειράς.

Bird Ιn Α Cage GN

$15.00 page 256 PublisherConundrum Press

Είναι ένας από τους μεγαλύτερους φόβους μου: να χάσω το μυαλό μου. Να ξεχάσω ποια είμαι στα αλήθεια, να έχω άνοια, Alzheimer ή κάποια άλλη τέτοια ασθένεια που θα μου στοιχίσει τα λογικά μου. Το graphic novel αυτό πραγματεύεται την ιστορία μιας δυναμικής γυναίκας που χάνει τον ίδιο της τον εαυτό. Και προσπαθεί να τον ξαναβρεί.

Wrinkles HC

$19.99 page 290 PublisherFantagraphics Books

Αντίθετα με την προηγούμενη ιστορία, τούτη δω αντιμετωπίζει τα γηρατειά ακριβώς όπως ελπίζω να είναι: μια χαλαρή, διασκεδαστική φάση, όπου μπορείς να ξαναγίνεις παιδί και να κάνεις τρέλες, χωρίς να σε κατηγορήσει κανένας! Δύο ένοικοι γηροκομείου απλά τα σπάνε προσπαθώντας να καλύψουν το γεγονός ότι… πεθαίνουν.

Indeh: A Story of the Apache Wars GN

$25.00 page 301 PublisherGrand Central Publishing

To 1872, το έθνος των Απάτσι κατατρύχεται από εμφύλιο πόλεμο. Άνθρωποι σαν τον Goyahkla χάνουν τα πάντα και ανάμεσα σε αυτά την οικογένειά τους. Όταν καίει όσα του έχουν απομείνει, μέσα στους καπνούς βλέπει ένα όραμα: κανένας άνθρωπος δεν μπορεί να τον σκοτώσει. Και έτσι, ξεκινάει την πορεία του για να γίνει ο περίφημος Geronimo. Μια ιστορία πολέμου και τιμωρίας, μια ιστορία για τις φρίκες του πολέμου με τεράστια έρευνα και το όνομα του Ethan Hawke. Του γνωστού; Υποθέτω ναι.

Alexandro Jodorowsky: Screaming Planet GN

$19.95 page 305 PublisherHumanoids

Τι γιατί; Γιατί λέει Alexandro Jodorowsky και, δεν ξέρω για εσάς, αλλά για εμένα αυτό είναι αρκετό. Το SCREAMING PLANET μαζεύει μικρές sci-fi ιστορίες, με κοινό σημείο έναν αστεροειδή που ταξιδεύει στο διάστημα και εκπέμπει έναν εκκωφαντικό ήχο που αλλάζει τα πάντα στο διάβα του.

Camus's The Stranger GN

$25.95 page 333 PublisherPegasus Books

Με έναν πολύ καλό μου φίλο συζητούσαμε πόσο εκτιμάμε τις ιστορίες που δε γίνεται τίποτα. Χωρίς εκρήξεις, χωρίς ανατροπές, χωρίς φανφάρες. Μια απλή ιστορία, τόσο εκπληκτικά καλοειπωμένη που δε σε ενοχλεί να διαβάζεις κάποιον να πίνει έναν καφέ. Μια τέτοια ιστορία είναι και αυτή του Albert Camus. Ένα από τα καλύτερα βιβλία που έχω διαβάσει, με μια υπέροχη εικονογράφηση.

Cook Korean!: A Comic Book with Recipes SC

$19.99 page 340 PublisherTen Speed Press

Ένα βιβλίο με συνταγές για κορεάτικη κουζίνα μέσα από comic. Πέρα από το ότι έχω έναν συγκεκριμένο άνθρωπο στο μυαλό μου που θα του αρέσει αυτό, νομίζω ότι μπορεί να βοηθήσει και εμένα. Πολύ απλά, γιατί δε μου αρέσει να μαγειρεύω, αλλά μου αρέσει να διαβάζω comics. Ίσως αυτή η παιχνιδιάρικη συλλογή από συνταγές από τον Robin Ha να μου… ανοίξει την όρεξη!

Norman #1

$3.99 page 360 PublisherTitan Comics

Δουλεύω πολλά χρόνια με παιδιά – άλλωστε υλοποιώ τα εκπαιδευτικά εργαστήρια στην Athens Comics Library – και σκέφτομαι ότι αυτό εδώ το comic θα ήταν υπέροχο για παιδικό εργαστήρι! Βλέπετε, ο Norman είναι ένα γλυκύτατο, ξανθομάλλικο, καταγάλανο αγοράκι. Που του αρέσει να σκοτώνει. Πολύ! Τι να πεις; Παιδιά είναι…