Comicdom Con Athens 2016

Ακόμη περισσότερα panels!

Τρία ακόμη panels για όλα τα γούστα προστέθηκαν στο πλούσιο πρόγραμμα του Comicdom Con Athens 2016. Οι Έλληνες δημιουργοί comic strips μιλούν για τη δουλειά τους και τις δυσκολίες του τομέα, η Ελληνική Λέσχη Συγγραφέων Αστυνομικής Λογοτεχνίας (ΕΛΣΑΛ) εξερευνά και συζητά για τη σχέση του noir με τα comics, και ο διεθνής προσκεκλημένος του φεστιβάλ, Mysh, μιλαέι για την ικανότητα της Τέχνης να επηρεάζει και να επιφέρει αλλαγές.

Comics Σε Noir Αποχρώσεις

Σάββατο, 16 Απριλίου, 17:15
Ελληνοαμερικανική Ένωση (Seminar Room 6ος)

Η Ελληνική Λέσχη Συγγραφέων Αστυνομικής Λογοτεχνίας (ΕΛΣΑΛ) εξερευνά και συζητά για τη σχέση του noir με τα comics. Τί είναι noir και πώς εμπνέει τους δημιουργούς comics; Ποιοί χαρακτήρες των comics είναι noir; Πώς μεταφέρεται η κινηματογραφική ατμόσφαιρα των σκοτεινών πόλεων, των βρώμικων ηρώων και των μοιραίων γυναικών, σε μια διαδοχή ακίνητων εικόνων;

Συμμετέχουν: Ανδρέας Μιχαηλίδης, Γιάννης Ράγκος, Παναγιώτης Τσαούσης

comics_noir_1

Comic Strips Στην Ελλάδα

Κυριακή, 17 Απριλίου, 16:15
Ελληνοαμερικανική Ένωση (Θέατρο)

Τα strips αποτελούν μία από τις πιο ιδιόμορφες εκφάνσεις της 9ης Τέχνης. Είναι σύντομα, εμφανίζονται πιο συχνά, και μοιάζουν πιο απλά στο απαίδευτο μάτι. Είναι, όμως, τόσο απλά; Οι απαιτήσεις ενός comic strip είναι διαφορετικές, ο χώρος περιορισμένος και τα deadlines αδυσώπητα! Η αξία τους, όμως, είναι αδιαμφισβήτητη και η δημοτικότητά τους μεγάλη.

Τί ιστορίες μπορεί να πει κανείς μέσω ενός strip; Και ποιες είναι οι δυσκολίες που συσσωρεύονται μπροστά σε έναν τέτοιο δημιουργό, ειδικά στη σημερινή Ελλάδα; Τέσσερις Έλληνες καλλιτέχνες, που έχουν δραστηριοποιηθεί με επιτυχία στον τομέα του strip, αποκαλύπτουν τις προκλήσεις και τα μυστικά της τέλειας συνταγής.

Συμμετέχουν: Δήμητρα Αδαμοπούλου, Σπύρος Δερβενιώτης, Τάσος Ζαφειριάδης, Θανάσης Πετρόπουλος

Συντονισμός: Θωμάς Παπαδημητρόπουλος

comic_strips

Creative Resistance

Κυριακή, 17 Απριλίου, 16:15
Ελληνοαμερικανική Ένωση (Seminar Room 6ος)

Ως οπτικός καλλιτέχνης που επιλέγει να ζει και να δημιουργεί στην κοινωνικοπολιτικά ταραγμένη πραγματικότητα του Ισραήλ, ο Mysh πιστεύει πως είναι σημαντικό ένας καλλιτέχνης να μπορεί να επεξεργάζεται και να αφομοιώνει τις καταστάσεις που βιώνει και να κάνει εύστοχες και οξυδερκείς παρατηρήσεις, τις οποίες αξίζει να μοιραστεί με το κοινό, μέσω της δουλειάς του.

Στο συγκεκριμένο panel, ο Ισραηλινός δημιουργός μιλάει για τα διαφορετικά είδη της δουλειάς του – από πολιτικές γελοιογραφίες μέχρι ποιητικά comics – και τα εξετάζει ως ιδέες και τρόπους επικοινωνίας, αλλά και για την ικανότητα της Τέχνης να επηρεάζει και να επιφέρει αλλαγές.

mysh_panel

Επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα του Comicdom Con Athens 2016, για να μένετε ενήμεροι για όλες τις εξελίξεις που αφορούν στο φεστιβάλ!