Kizumonogatari Part 1: Tekketsu-hen

Η αρχή μιας αριστουργηματικής τριλογίας με ιδιαίτερο στιλ
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Kizumonogatari Part 1: Tekketsu-hen

Season/Episode WriterIshin Nishio DirectorsAkiyuki Shinbo, Tatsuya Oishi CastHiroshi Kamiya, Maaya Sakamoto, Takahiro Sakurai NetworkAzoland Pictures

Βασισμένη στο μυθιστόρημα του Ishin Nishio, η πρώτη ταινία της τριλογίας αποτελεί μια ιστορία τρόμου με υπερφυσικά στοιχεία. Tο anime που κυκλοφόρησε ήδη πριν κάποιο καιρό, έχει να κάνει με ένα αγαπημένο θέμα ιστοριών τρόμου, και αυτό δεν είναι άλλο από τα θρυλικά πλάσματα που ζουν στο σκοτάδι και τις σκιές και τρέφονται με αίμα: τους βρικόλακες. Και όλα ξεκινούν όταν ο Koyomi, μαθητής λυκείου, έρχεται αντιμέτωπος με τον τρόμο των πλασμάτων που στοιχειώνουν την πόλη του. Ένα βράδυ, παραλίγο να χάσει τη ζωή του όταν συναντά ένα από τα πιο επικίνδυνα πλάσματα του είδους τους.

Το animation οπτικά το βρήκα απλά υπέροχο, κάτι που άλλωστε δεν θα έπρεπε να εκπλήσσει ιδιαίτερα μια και φέρει την υπογραφή της SHAFT. Ο Akiyuki Shimbou, έχοντας ήδη στο ενεργητικό του σημαντικά anime, όπως τα BAKEMONOGATARI και PUELLA MAGI MADOKA MAGICA, σκηνοθετεί την ταινία, δίνοντας μας ένα αρκετά εντυπωσιακό αποτέλεσμα, σε ένα anime με δυναμικές σκηνές, ενεργητικότητα και δράση.

Η πρώτη ταινία, που διαρκεί περίπου μία ώρα, αφήνει χώρο για τις δύο επόμενες, δείχνοντας ότι πρόκειται για μια αριστουργηματική τριλογία με ιδιαίτερο στιλ. Η δημιουργικότητα του σκηνοθέτη, σε συνδυασμό με τη μουσική και τα εφέ, κάνουν το αποτέλεσμα ξεχωριστό, κάτι που θα αγαπήσουν ιδιαίτερα οι λάτρεις του είδους.