New Avengers #8

Υπάρχει σαφής βελτίωση
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

New Avengers #8

WriterAl EwingArtistMarcus ToPublisherMarvel Comics

Η πρώτη εντύπωσή μου από το τελευταίο volume των NEW AVENGERS, δεν ήταν και η καλύτερη. Όταν πληροφορήθηκα, όμως, ότι ο συγγραφέας, θα ‘ναι ένας από τους επίσημους προσκεκλημένους του Comicdom Con Athens 2016, αποφάσισα να δώσω και μια δεύτερη ευκαιρία στον τίτλο, παραλείποντας 2-3 ενδιάμεσα τεύχη. Αν και εξακολουθώ να υποστηρίζω κάποιες από τις απόψεις που είχα εκφράσει τότε, οφείλω να παραδεχτώ ότι η σειρά βελτιώθηκε πολύ.

Το πρώτο τεύχος της σειράς, που λειτουργεί ως tie-in στο AVENGERS STANDOFF, καταφέρνει και παραμένει αυτόνομο και δεν επιβαρύνει τους casual αναγνώστες της σειράς, με λεπτομέρειες από το κύριο event. Ο Ewing χρησιμοποιεί διάφορα έξυπνα tricks και αρκετά twists για την πρόοδο της ιστορίας, παρ’ όλο που φαίνεται να θέτει ως κύρια προτεραιότητα τα character dynamics, παρά το να εξελίξει την πλοκή.

Αναμφίβολα, το πιο δυνατό χαρτί αυτού του τεύχους αποτελεί το σχέδιο του Marcus To. Ιδιαίτερα λεπτομερές και ρεαλιστικό, θυμίζει αρκετά το στιλ του Jim Cheung και ταιριάζει πολύ περισσότερο στον τίτλο, από το γεμάτο manga επιρροές σχέδιο του Geraldo Sandoval. Το τεύχος θυμίζει αρκετά τους Avengers επί Kurt Busiek, και καταφέρνει και κεντρίζει το ενδιαφέρον του αναγνώστη, και αποτελεί ίσως το καλύτερο ανάμεσα σε μια πληθώρα όχι και τόσο ελπιδοφόρων tie-ins του πιο πρόσφατου event της Marvel.