O Ben Affleck Θα Σκηνοθετήσει Τον Επόμενο Batman

Ο σκηνοθέτης και ηθοποιός αναλαμβάνει τα ηνία της επόμενης solo ταινίας

Το BΑΤΜΑΝ V SUPERMAN του προηγούμενου μήνα είχε τη δύσκολη αποστολή να μας εισάγει στο νεογέννητο κινηματογραφικό σύμπαν της DC και ταυτόχρονα, να δημιουργήσει μια ολοκαίνουρια εκδοχή του Batman/Bruce Wayne, στο πρόσωπο του Ben Affleck. Και παρ’ όλο που η ταινία καθαυτή είχε, σε μεγάλο βαθμό, πολύ κακή αποδοχή από κοινό και κριτικούς, η ερμηνεία του Affleck αντιμετωπίστηκε με (σχεδόν) καθολικό ενθουσιασμό από τους θεατές, πολλοί από τους οποίους αποφάνθησαν πως αυτός ο νέος Batman είναι, ίσως, ”ο καλύτερος που έχουμε δει μέχρι τώρα”.

Η Warner Brothers έσπευσε, λοιπόν, να εξαργυρώσει αυτή τη θετική ατμόσφαιρα, επισημοποιώντας μια φήμη/ευχή που τριγυρνούσε καιρό στους κύκλους των fans. Ο βραβευμένος με Oscar, Ben Affleck, θα σκηνοθετήσει την επομενη solo ταινία του Batman, στην οποία, φυσικά, θα πρωταγωνιστεί. Ο Affleck έχει λάβει εξαιρετικές κριτικές για τις σκηνοθετικές του δουλειές (μεταξύ των οποίων είναι και το ARGO, του 2012, το οποίο κέρδισε Oscar καλύτερης ταινίας) και αντιμετωπίζεται από πολλούς ως ένας πολλά υποσχόμενος helmer, με εξαιρετική αισθητική. Ήδη, στα γυρίσματα του BATMAN V SUPERMAN, ο Affleck έκανε αυθόρμητες και επι τόπου αλλαγές στο σενάριο, δίνοντας νέες πτυχές στο χαρακτήρα του, όπως αυτός έκρινε, κανοντας αισθητή την έντονη δημιουργική παρουσία του.

Ο Affleck ενσάρκωσε για πρώτη φορά υπερήρωα το 2003, πρωταγωνιστόντας στο φιλμ DAREDEVIL, μετά την καλλιτεχνική αποτυχία του οποίου αποφάσισε πως δεν θα φορέσει ποτέ ξανά κάποια “γελοία στολή”. Ο δημιουργός αναθεώρησε φέτος, με τη συμμετοχή του στο BATMAN V SUPERMAN, και πριν προχωρήσει στη σκηνοθεσία του δικού του BATMAN, θα ενσαρκώσει τον Σκοτεινό Ιππότη δύο ακόμη φορές, στο SUICIDE SQUAD του Αυγούστου και το JUSTICE LEAGUE του 2017.