Θεοί Σε Κρίση

Απουσιάζει η ισορροπία
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Θεοί Σε Κρίση

Writer/ArtistΓιώργος Μελισσαρόπουλος (Meliss)PublisherWebcomics

Oι θεοί του Ολύμπου βρίσκονται σε κρίση! Σε οικονομική κρίση! Και αναγκάζονται να περικόψουν τα έξοδά τους (και αυτά των θνητών), σύμφωνα με τις επιταγές του Διεθνούς Νομισματικού Θεού. Απορώ πώς τα σκέφτονται! Μα πόσο εξωφρενικά σενάρια είναι αυτά; Άκου οικονομική κρίση!

Ο Γιώργος Μελισσαρόπουλος επιστρέφει με ένα ολοκληρωμένο graphic novel (το οποίο πρωτοκυκλοφόρησε στα γαλλικά), που υπόσχεται ανελέητη σάτιρα, χαλαρές συνδέσεις με την επικαιρότητα και χιουμοριστική παραποίηση των μύθων της αρχαίας Ελλάδας. Και τηρεί κάθε υπόσχεσή του, σε μια ιστορία που κατορθώνει να παραμένει έξυπνη και αστεία, σχεδόν σε κάθε σελίδα της. Ειδικά οι απεικονίσεις των θεών και τα σημεία που οι θνητοί αναγκάζονται να πληρώσουν το μάρμαρο (με τους Σπαρτιάτες του Λεωνίδα να παραμένουν εγκλωβισμένοι στα διόδια, την Πυθία να αναγκάζεται να προσφέρει έξτρα υπηρεσίες και τον Οδυσσέα να αλλάζει, την τελευταία στιγμή, τα σχέδια του Δούρειου Ίππου) είναι τα καλύτερα σημεία.

Παράλληλα με τα πιο έξυπνα αστεία της ιστορίας, όμως, συναντάμε και κάποια πιο… εύκολα. Και αυτά είναι πολλά και σίγουρα δεν αποτελούν κάτι το ιδιαίτερο. Το ίδιο θα αναγκαστώ να παραδεχτώ για το σχέδιο, το οποίο, όσο άρτιο και όμορφο κι αν είναι, αδικείται από το υπερβολικά δουλεμένο στον υπολογιστή χρώμα, που το κάνει να θυμίζει ένα τεράστιο web strip – κάτι που, φυσικά, δεν είναι. Ίσως, λοιπόν, ένα σαφώς λιγότερο έντονο “γυάλισμα” στο σχέδιο και μια ιστορία μικρότερης διάρκειας, να έφερναν ένα καλύτερο και πιο ισορροπημένο αποτέλεσμα.