Gotham S02E18

Pinewood
Snapshot Reviews: Για να μη χάνετε τις εξελίξεις των comic-related και animated τηλεοπτικών σειρών, φροντίζουμε να σας κρατάμε ενήμερους με σύντομα reviews κατά τη διάρκεια της σεζόν.

Gotham

Season/EpisodeS02E18 WritersBruno Heller, Robert Hull, Megan Mostyn-Brown DirectorJohn Stephens CastBen McKenzie, Donal Logue, David Mazouz, Sean Pertwee, Morena Baccarin, Erin Richards NetworkFox

Πλησιάζουμε προς το τέλος της δεύτερης σεζόν του πολύ καλού GOTHAM και πλέον έχει γίνει ξεκάθαρο, από τους συντελεστές προς το τηλεοπτικό κοινό, πως η σειρά δεν επιθυμεί να αποτελέσει ένα copy/paste του σύμπαντος της DC.

Στο επεισόδιο 18, η Barbara, έχοντας κατορθώσει να πάρει εξιτήριο από το Arkham Asylum, επιχειρεί να προσεγγίσει τον Jim Gordon, προκειμένου να του αποδείξει πως η ίδια, πλέον, έχει αλλάξει και πως οι φρικτές πράξεις της δεν συμβαδίζουν με την αληθινή της προσωπικότητα. Αρωγός στην προσπάθειά της, στέκεται η φήμη της ως διαβόητη δολοφόνος, μέσω της οποίας η Barbara προσπαθεί να βοηθήσει τον Gordon να αποσπάσει πληροφορίες, που θα του χρησιμεύσουν στην υπόθεση του διπλού φονικού των Waynes. Την ίδια στιγμή, ο Bruce, έχοντας επισκευάσει τον υπολογιστή που είχε βρει στη σπηλιά, ανακαλύπτει νέα στοιχεία για τις κινήσεις του πατέρα του και έρχεται αντιμέτωπος με τη διαλεύκανση σκοτεινών μυστικών.

Το GOTHAM, όπως ήδη ανέφερα, έχει αναμφίβολα αποτάξει από πάνω του την ιστορία των comics στα οποία βασίζεται. Το αποτέλεσμα είναι ένα πολύ όμορφο “παιχνίδι” με τους χαρακτήρες του σύμπαντος της DC, κάνοντας την σειρά να στέκεται από μόνη της, ως μία αυτόνομη εκδοχή των ιστοριών του Batman.