The Unbelievable Gwenpool #1

Από τα variants και τα one-shots, σε ongoing τίτλο!
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

The Unbelievable Gwenpool #1

WriterChristopher HastingsArtistsGurihiru, Danilo BeyrouthPublisherMarvel Comics

Το UNBELIEVABLE GWENPOOL είναι προϊόν μιας internetοκρατούμενης εποχής, η οποία μπορεί να αναδείξει οτιδήποτε viral, σε επιτυχία που μεταφράζεται σε έσοδα. Ξεκίνησε ως variant cover διαφόρων εκδοχών της Gwen, συνέχισε σε back-up και one-shot ιστορίες και κατέληξε σε ongoing τίτλο!

Η Gwen Poole έχει μεταφερθεί από τον “δικό μας”, φυσιολογικό κόσμο, στο Marvel Universe. Γνωρίζει ότι βρίσκεται σε έναν κόσμο κατοικημένο από φανταστικούς χαρακτήρες και θεωρεί ότι πρόκειται για έναν κόσμο στον οποίο δεν υπάρχει καμία απολύτως συνέπεια και ότι θα είναι ασφαλής. Φοράει, λοιπόν, μια στολή, και με όπλα της την παντελή έλλειψη ικανοτήτων σχετικών με την καταπολέμηση του εγκλήματος και την τύχη της, βγαίνει στους δρόμους για να ζήσει το όνειρο.

Και ενώ το μεγαλύτερο μέρος του τεύχους χρησιμοποιεί ως gimmick την αφέλεια και την carefree διάθεση της Gwen, με ορισμένες αρκετά χιουμοριστικές στιγμές (οι οποίες, κατά κύριο λόγο, σπάνε εν μέρει τον “τέταρτο τοίχο”), είναι στις τελευταίες σελίδες που η ατμόσφαιρα αλλάζει απότομα και φαίνεται ο Hastings να μη θέλει απλά να συνδυάσει τον Deadpool με την νεότερη κατεύθυνση της Harley Quinn, πασπαλισμένη με ολίγη Gwen, αλλά να εξερευνήσει, υπό ένα διαφορετικό πρίσμα, το concept του χαρακτήρα που γνωρίζει και ο ίδιος ότι βρίσκεται σε φανταστική ιστορία.