Comicdom Cosplay 2016

Photo Extravaganza

Ο διαγωνισμός Comicdom Cosplay αποτελεί, για μεγάλη μερίδα του κοινού, το highlight του Comicdom Con Athens 2016 κάθε χρόνο. Ακόμη και αυτοί που η όλη κουλτούρα του cosplay δεν ταιριάζει ιδιαίτερα στην ιδιοσυγκρασία τους, δεν μπορούν να μην παραδεχθούν πως αυτό που συμβαίνει τη δεύτερη μέρα του φεστιβάλ, είναι εξόχως εντυπωσιακό, από κάθε άποψη!

Πιστοί στις παραδόσεις, αφιερώνουμε και φέτος ένα ολόκληρο Photo Extravaganza post (ξεχωριστό από το γενικό του φεστιβάλ) στις καλύτερες φωτογραφίες από το Comicdom Cosplay 2016! Για τις περισσότερες από αυτές, υπεύθυνος είναι ο επίσημος φωτογράφος του Comicdom Cosplay, Σπυρίδων Κακούρης, ενώ κάποιες άλλες ανήκουν στους δύο επίσημους φωτογράφους του Comicdom Con Athens, Θάνο Λεβιδιώτη και Άκη Τριανταφύλλου. Ευτυχώς, όλες οι φωτό έχουν υπογραφή, οπότε μπορείτε εύκολα να μάθετε “who shot what”.

Όπως πάντα, την επιλογή των φωτογραφιών, ανάμεσα σε περισσότερες από χίλιες (seriously, don’t ask us the actual number!), έκαναν ο Ηλίας Κατιρτζιγιανόγλου και ο Δημήτρης Σακαρίδης, με τον δεύτερο να υπογράφει και τα (λιτά, ομολογουμένως) κείμενα, τα οποία και αποτελούν υποχρεωτικό εμπόδιο στη διαδικασία απόλαυσης των φωτογραφιών…

Pre-Judging Photos

Από το πρωί του Σαββάτου, πριν καν ξεκινήσει ο actual διαγωνισμός, όπως τον αντιλαμβάνονται οι περισσότεροι, υπάρχει η διαδικασία του Pre-Judging στον 5ο Όροφο, όπου οι διαγωνιζόμενοι εμφανίζονται μπροστά στην κριτική επιτροπή, απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με τη στολή τους (και οτιδήποτε άλλο τους ζητηθεί – πάντα σχετικό με τον διαγωνισμό και το Cosplay, hopefully). Εκτός από την κριτική επιτροπή, όμως, τους περιμένει και ο επίσημος φωτογράφος του event, στον οποίο χαρίζουν μερικές πολύ εντυπωσιακές πόζες.

Αυτές οι πόζες, μαζί με ορισμένες φωτό από το γενικότερο “χαμό” του 5ου ορόφου, είναι που απαρτίζουν το πρώτο gallery αυτού του post. (Φήμες λένε πως, στη δεύτερη φωτό, ο Κώστας Λαμπρόπουλος κάνει cosplay ως “χαρούμενο και ξένοιαστο μέλος της διοργάνωσης”. Με τεράστια επιτυχία, προσθέτω εγώ…)

Contest Photos

This is what is all boils down to! Ο διαγωνισμός ξεκινά, το θέατρο γεμίζει, και οι Cosplayers περιμένουν υπομονετικά στο green room του Φουαγιέ της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, μέχρι να κληθούν να ανέβουν στη σκηνή και να μαγέψουν το κοινό και την κριτική επιτροπή. Μια ατελείωτη παρέλαση εντυπωσιακών στολών, γεμάτη χρώματα, ρυθμό, κέφι, δημιουργικότητα, αγωνία και, στο τέλος, χαρά για τους μεγάλους νικητές!

Οι νικητές του διαγωνισμού Comicdom Cosplay 2016 ήταν οι Λάμπρος Μάζης, Αθηνά Κλαδάκη, Ελένη Βασιλείου και Ευαγγελία Ζορμπά Αρμενιάκου a.k.a. Wolven Storm (1η θέση ομαδικό), Μαίρη Μυλωνά a.k.a. Darkenya Cosplay (3η θέση ατομικό), Μαρία Δεδεβέση a.k.a. RenePolymorfous (2η θέση ατομικό), και Λία Ρόκου a.k.a. Lorian (1η θέση ατομικό – μετά από δύο συνεχόμενες δεύτερες θέσεις τα προηγούμενα χρονια!)

Πολλά συγχαρητήρια σε όλους!