Turncoat #1

Πολλά υποσχόμενο concept
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Turncoat #1

WriterAlex PaknadelArtistArtyom TrakhanovPublisherBoom! Studios

Το TURNCOAT είναι ένα νέο mini-series της BOOM!, που συνδυάζει science fiction με cop mystery. Οι εξωγήινοι, γνωστοί ως “Management”, εισέβαλλαν στη Γη και χρησιμοποιούσαν Ανθρώπους ως υπαλλήλους, για να διατηρούν την κυριαρχία τους. Όταν η Αντίσταση συνέλαβε μια τέτοια αστυνομικό, τα μυστικά τους μαθεύτηκαν και έτσι νικήθηκαν. Σε έναν πλανήτη που προσπαθεί να σταθεί στα πόδια του μετά την υποδούλωση, η εν λόγω αστυνομικός εργάζεται ως ιδιωτική ντετέκτιβ. Η αναζήτηση ενός παιδιού ενδέχεται να την οδηγήσει στα φημολογούμενα υβρίδια Ανθρώπων-Εξωγήινων.

Έτσι εκτυλίσσεται η υπόθεση, που προσφέρει κάτι ασυνήθιστο για ιστορίες εισβολής: Μας δείχνει τη ζωή μετά την απελευθέρωση, όταν άνθρωποι είχαν συνεργαστεί με τους εξωγήινους. Το concept φαίνεται πολλά υποσχόμενο, αν και τα τέσσερα τεύχη που αποτελούν τη σειρά φαίνονται λίγα, μιας και το πρώτο πάσχει από υπερπληθώρα πληροφοριών για το κόσμο του TURNCOAT.

Το σχέδιο του Artyom Trakhanov είναι ιδιαίτερο, έχοντας πολλά στοιχεία που το κάνουν να μοιάζει “ζωγραφιστό”, σε αντίθεση με τη “γυαλάδα” που μας έχουν συνηθίσει τα σύγχρονα comics.