Μαρμελάδα Κεράσι

Μικρές όμορφες στιγμές και γλυκιά μελαγχολία
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Μαρμελάδα Κεράσι

Writer/ArtistΠαναγιώτης ΠανταζήςPublisherSoComic

Ο Κεράσης είναι ένας αθεράπευτος ρομαντικός, που εξερευνά καθημερινά την πόλη, με αφετηρία το Πολύγωνο, ζει φανταστικές περιπέτειες (κυρίως, αλλά όχι αποκλειστικά, στο μυαλό του) και πάντα επιστρέφει στον κήπο της αγαπημένης του Φουφού, ελπίζοντας πως κάποια μέρα θα κερδίσει την καρδιά της. Εντωμεταξύ, ραπάρει με ιδιαίτερη εφευρετικότητα, κάνει φίλους όπου και αν βρεθεί και απολαμβάνει τις μικρές χαρές της ζωής, όπως είναι το κρουασάν από το περίπτερο της γειτονιάς. Η αισιοδοξία του Κεράση, πάντως, είναι μεταδοτική.

Η σειρά ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΚΕΡΑΣΙ, το webcomic του Pan Pan που δημοσιευόταν στο SoComic.gr, ολοκληρώθηκε και κυκλοφόρησε σε έναν τόμο στο Comicdom Con Athens 2016, ένα από τα πολλά καλά συνεπακόλουθα του φεστιβάλ. Το σχέδιο είναι λιτό αλλά προσεγμένο στις λεπτομέρειες, χωρίς να είναι απλοϊκό, και το coloring είναι επίσης ιδιαίτερο, σε μία όμορφη έκδοση, που, για μένα, ξεχώρισε τόσο για τη φαντασία των ιστοριών της, όσο και γιατί εστιάζει σε μικρές όμορφες στιγμές.

Η καθημερινότητα του Κεράση μπορεί να μη σας κάνει να γέλασετε σε κάθε στριπάκι, σίγουρα πάντως θα χαμογέλασετε με τη γλυκιά μελαγχολία που αποπνέουν οι ιστορίες του ερωτευμένου κεραμιδόγατου και τον ρεαλισμό της Φουφού, που τον προσγειώνει πολλές φορές ανώμαλα, αλλά και με τρυφερότητα.