Tanaka-kun Is Always Listless S01E01

Tanaka-kun Αnd Ohta-kun
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Tanaka-kun Is Always Listless

Season/EpisodeS01E01 WriterUda Nozomi DirectorKawatsura Shin`ya CastKensho Ono, Yoshimasa Hosoya NetworkCrunchyroll

Αυτό το κωμικό anime εξιστορεί την καθημερινή ζωή του Tanaka, μαθητή λυκείου, και τη συναρπαστική πραγματικότητα της οποίας έχει την τύχη να αποτελεί τμήμα. Όλος αυτός ήταν ένας σαρκασμός, φυσικά, μιας και ο Tanaka προκαλεί το γέλιο όλων όσων των περιστοιχίζουν. Όχι, δεν έχει κάποιο ιδιαίτερο χάρισμα ούτε κάποιο αστείο κουσούρι ενώ μιλάει, γιατί δε μιλάει. Σχεδόν ποτέ δηλαδή, μιας και η αγαπημένη του ενασχόληση είναι ο ύπνος. Μπορεί να κοιμάται με μεγάλη ευκολία παντού και ανά πάσα στιγμή – στην τάξη, στα μαθήματα, στον ελεύθερο χρόνο του. Βαριέται να κουνηθεί και είναι πραγματικά τεμπέλης. Πάλι καλά που έχει δίπλα του τον φίλο του τον Ohta, που προσπαθεί να τον συνεφέρει.

Η ιστορία είναι αρκετά αστεία και χαρούμενη, πράγμα που σημαίνει ότι είναι ένα ευχάριστο anime που μπορεί να δει κανείς για να περάσει όμορφα την ώρα του. Βασίζεται στο manga της Uda Nozomi, το οποίο αξίζει να διαβάσει κάποιος, αν του αρέσει το anime. Το σχέδιο, στο οποίο βασίζεται, και γενικά το animation είναι προσεγμένο, ενώ το anime επικεντρώνεται περισσότερο στους πρωταγωνιστές και τα ευτράπελα που τους συμβαίνουν, παρά στην πλοκή. Είναι ένα anime που μπορεί να μην είναι τόσο εντυπωσιακό και σίγουρα όχι το anime της χρονιάς, έχει όμως πρωτότυπο σενάριο και στηλιτεύει με στιλ την αγαπημένη ενασχόληση των εφήβων μαθητών: τον ύπνο.