Avengers Standoff: Assault on Pleasant Hill Omega #1

Απλώς θέτει τα θεμέλια για επερχόμενες σειρές
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Avengers Standoff: Assault on Pleasant Hill Omega #1

WriterNick SpencerArtistsDaniel Acuna, Angel UnzuetaPublisherMarvel Comics

Οι αναγνώστες των mainstream comics πλέον δε σοκάρονται όταν ένας νεκρός χαρακτήρας ανασταίνεται, αλλά όταν ένας νεκρός χαρακτήρας παραμένει νεκρός, αφού γνωρίζουν ότι οι δραστικές αλλαγές στο status quo δεν είναι μόνιμες. Έτσι και όταν άσπρισαν τα μαλλιά του Steve Rogers, όλοι γνώριζαν ότι είναι θέμα χρόνου μέχρι ο Cap να γίνει ένας… Bejamin Button. Kαι το AVENGERS STANDOFF αποτέλεσε απλά την κατάλληλη ευκαιρία.

Το τεύχος αυτό, με το οποίο ολοκληρώνεται το mini event της Μarvel, δεν είναι κακογραμμένο. Αντιθέτως ο Spencer κάνει αρκετή δουλειά, εξελίσσει την ιστορία με γρήγορο pacing, σκιαγραφεί πιστά τους χαρακτήρες και κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον του αναγνώστη καθ’ όλη τη διάρκεια ενός αρκετά χορταστικού σε ύλη τεύχους.

Όμως, o σκοπός αυτού του τεύχους (και του crossover), από την αρχή έως το τέλος, είναι απλά να θέσει τα θεμέλια για επερχόμενες σειρές, όπως τα THUNDERBOLTS και CAPTAIN AMERICA: STEVE ROGERS. Η εμφάνιση ενός νέου Quasar (γιατί οι δύο προηγούμενοι έχουν τεράστιο backstory και αυτό δεν είναι new-reader friendly), η δημιουργία ενός στρατού νεοναζί από τον Red Scull, κάθε ιδέα που εισάγει ο συγγραφέας απλά μετατρέπει το τεύχος σε μια συρραφή plot points.

Και όσο απολαυστικές κι αν είναι κάποιες από τις ιδέες και όσο καλή και αν είναι η εκτέλεση αυτών, μια ιστορία δίχως ουσία ποτέ δεν με ενθουσίασε. Αλλά αυτό είναι απλά προσωπική άποψη και όχι fact.