Silver Surfer #3

Μέτριο παρά τον επετειακό χαρακτήρα του
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Silver Surfer #3

WriterDan SlottArtistMichael AllredPublisherMarvel Comics

To τρίτο τεύχος του αναγεννημένου SILVER SURFER θα μπορούσε (και θα έπρεπε) να είναι πολλά περισσότερα. Ο Απρίλιος, άλλωστε, σήμανε την 50ή επέτειο του χαρακτήρα και τα σχέδια του δημιουργικού team ήταν από την αρχή μεγαλεπήβολα. Ωστόσο, οι σελίδες του τεύχους παρέμειναν στον συνηθισμένο αριθμό, με αποτέλεσμα η μεγαλεπήβολη αυτή ιστορία να μοιάζει στριμωγμένη και βεβιασμένη.

Βρισκόμαστε, άλλωστε, στο μέσο της εισβολής των πρώην κατοίκων της Zenn-La στη Γη και της επιστροφής της πρώην αγαπημένης του Norrin Radd, Shalla Bal – η οποία, βέβαια, μόνο καλό σκοπό δεν έχει. Η επιστροφή αυτή, μάλιστα, σηματοδοτεί ένα πλήθος εξελίξεων, μεταξύ των οποίων την guest εμφάνιση των Avengers, αλλά και τη δημιουργία ενός τρίο ζήλιας, ανάμεσα στη Shalla Bal, τη Dawn Greenwood και την Alicia Masters.

Όσα κοσμογονικά, λοιπόν, κι αν συμβαίνουν σε αυτό το τεύχος, η ζήλεια ανάμεσα στις τρεις σημαντικότερες γυναίκες στη ζωή του Silver Surfer είναι αυτή που βρίσκεται στο προσκήνιο. Και από αυτή προκύπτει και η αποκάλυψη ότι ο Surfer είναι όντως ερωτευμένος με τη Dawn (σοκ, το ξέρω!). Τα πάντα, όμως, στριμώχνονται άκομψα σε ένα τεύχος που θα έπρεπε να είναι μεγαλύτερο, λόγω και του επετειακού χαρακτήρα του.

Δε θα παραλείψω, τέλος, να αφιερώσω την καθιερωμένη παράγραφο ύμνησης του σχεδίου του Mike Allred και σε αυτό το τεύχος. Είτε το panel περιέχει δύο κεφάλια που μιλάνε είτε μια ολόκληρη πόλη που μεταμορφώνεται, η ομορφιά, το πάθος και το ταλέντο ξεχειλίζουν. Και τα χρώματα της Laura Allred είναι το συστατικό που απογειώνουν το ήδη εξαιρετικό αποτέλεσμα.