Punisher #1

Όλα τα συστατικά που χρειάζεται ένα comic με τον τίτλο Punisher
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Punisher #1

WriterBecky CloonanArtistSteve DillonPublisherMarvel Comics

Μετά την εντυπωσιακή του τηλεοπτική εμφάνιση στη δεύτερη σεζόν του DAREDEVIL, είναι απόλυτα λογικό το κοινό να ζητάει περισσότερο Punisher και η Marvel είναι παραπάνω από πρόθυμη να μας τον προσφέρει.

Ο καινούργιος τίτλος, λοιπόν, μας ταξιδεύει για μία ακόμη φορά στον κόσμο του Frank Castle, κάπου στις παρυφές του Marvel Universe. Εδώ μπορεί να υπάρχουν εγκληματίες και τρομοκράτες με ψευδώνυμα, που διακινούν παράνομα super-soldier serum, αλλά οι φανταχτερές στολές των υπερηρώων μοιάζουν αταίριαστες και κάπως αφελείς, παρόλο που οι δρόμοι τους συχνά διασταυρώνονται με αυτόν του πρωταγωνιστή μας.

Η Becky Cloonan μας συστήνει σε ένα ενδιαφέρον cast από τα συνηθισμένα πλέον αρχέτυπα χαρακτήρων που χρειάζεται μια ιστορία με τον Punisher (βετεράνους, εγκληματίες και τους απαραίτητους ψυχοπαθείς εκτελεστές), οι διάλογοι των οποίων αποδίδονται με φυσικότητα, αν και σε μερικούς το characterization γίνεται κάπως βιαστικά, σαν οι δημιουργοί να προσπαθούν να ξεμπερδεύουν με συγκεκριμένα subplots όσο γίνεται πιο γρήγορα.

Η εικονογράφηση γίνεται από τον Steve Dillon, του οποίου η δουλειά τόσο σε προηγούμενους τίτλους του PUNISHER, όσο και στο PREACHER του Garth Ennis τον καθιστούν τον πλέον κατάλληλο ξεναγό στην επικίνδυνη, γκρίζα Νέα Υόρκη του τίτλου.

Χωρίς να έχει να προσφέρει κάτι εντυπωσιακό και πρωτοφανές, το πρώτο τεύχος έχει όλα τα συστατικά που περιμένει κανείς από ένα comic με τον τίτλο PUNISHER και από ό,τι φαίνεται αποτελεί την αρχή μιας αρκετά καλογραμμένης σειράς.