Old Man Logan #5

Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Old Man Logan #5

WriterJeff LemireArtistAndrea SorrentinoPublisherMarvel Comics

Με το πρώτο, γεμάτο δράση, storyline να έχει ολοκληρωθεί με το προηγούμενο τεύχος, ήρθε η ώρα να πέσουν οι ρυθμοί – όχι λίγο, αλλά πολύ. Στο #5, o Old Man Logan αποτελεί ήδη μέλος της νέας ομάδας των X-Men (αυτής της Storm) και ήδη έχει πάρει την πρώτη του… άδεια, ώστε να εξασκήσει το αγαπημένο του χόμπι: να μιζεριάσει χιλιόμετρα μακριά από τον πολιτισμό.

Και κάπως έτσι εξελίσσεται όλο το τεύχος. Ακούγεται βαρετό, αλλά μάλλον το αντίθετο συμβαίνει και το #5 αποδεικνύεται το καλύτερο τεύχος της σειράς έως σήμερα! Στην ιστορία που αφηγείται ο Jeff Lemire παρεμβάλλονται άφθονα flashbacks, από τις πρώτες ημέρες μετά τη συνειδητοποίησή του πως ξέκανε πολλούς από τους superheroes του δικού του κόσμου, αλλά και από τη γνωριμία του με τη μετέπειτα γυναίκα του. Η Maureen, μάλιστα, κάνει την εμφάνισή της και ως παιδί, στο τρέχον παρόν, υπό την προστασία του Logan!

Θεωρώ πως αυτό ακριβώς είναι το στιλ γραφής που ταιριάζει περισσότερο στον Jeff Lemire (η δράση στα comics του δε με έχει πείσει ποτέ) και ο ίδιος το αποδεικνύει, παραδίδοντας ένα συναισθηματικό τεύχος, η ένταση του οποίου δεν κρύβεται στις μάχες, αλλά στις αναμνήσεις και τους μονολόγους. Σε συνδυασμό, μάλιστα, με το τραχύ σχέδιο του Andrea Sorrentino, η συναισθηματική φόρτιση ενισχύεται, εν μέσω μιας αντίθεσης που βελτιώνει ακόμη περισσότερο το τελικό αποτέλεσμα.