Κανένας Νικητής Στα 7th Kyoto Animation Awards!

Τα πιο αυστηρά βραβεία των manga επιβεβαιώνουν τη φήμη τους

Τα Kyoto Animation Awards έχουν αποκτήσει τον χαρακτηρισμό των πιο αυστηρών βραβείων ίσως του πλανήτη, όσον αφορά στη δυνατότητα να κερδίσει κάποιος δημιουργός. Από το 2009 και κάθε χρόνο, βραβεύονται τρεις κατηγορίες – νουβέλα, σενάριο και manga – οι νικητές των οποίων επιβραβεύονται με τους εξής τρόπους: το Grand Prize με έπαθλο 1.000.000 yen, το Animation Do Special Prize με έπαθλο 300.000 yen και το Encouragement Award με έπαθλο 100.00 yen. Επίσης, οι νικητές, εκτός του χρηματικού επάθλου, έχουν και μεγάλη πιθανότητα να μεταφερθούν σε anime από την Kyoto Animation.

Φέτος, όμως, όπως και πέρσι, δε βραβεύτηκε κανείς. Δόθηκε μόνο ένα ειδικό βραβείο από την κριτική επιτροπή σε τρεις δουλειές: το KYOKO-SAN FLY HIGH (Eiji Yoshikawa) το YORUTA NO MORIYUMI DOJO (Kotoko Ayano) και το KONO HOSHIZORA NI WA KIMI GA TARINAI! (Hoeru Yutake) τα οποία έχουν μια μικρή πιθανότητα να εκδοθούν στο προσεχές μέλλον.

Για την ιστορία, για το 2009 δόθηκαν πέντε Encouragement Awards στην κατηγορία της νουβέλας, εκ των οποίων δύο μόλις εκδόθηκαν (LOVE, CHUNIBYO & OTHER DELUSIONS, COPPELIA), καθώς και έξι Encouragement στην κατηγορία του σεναρίου. Για το 2010, δόθηκαν τέσσερα Εncouragement Awards στην κατηγορία της νουβέλας, εκ των οποίων εκδόθηκαν δύο (BEYOND THE BOUNDARY, HIGH SPEED), για το 2011 δε δόθηκε κανένα βραβείο και για το 2012 δόθηκαν τρία Εncouragement Awards στην κατηγορία της νουβέλας, από τα οποία εκδόθηκε μόλις ένα, το MYRIAD COLORS PHANTOM WORLD. Για το 2013 δόθηκε πρώτη φορά Grand Prize, στο VIOLET EVERGARDEN, καθώς και Εncouragement Award, στην κατηγορία της νουβέλας, ενώ για το 2014 δε δόθηκε κανένα βραβείο.