Η Δανάη Στο Στόμα Του Λύκου

Η πρώτη μεγάλη ιστορία μιας ανερχόμενης δύναμης
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Η Δανάη Στο Στόμα Του Λύκου

Writer/ArtistΣιαδώρα ΠαπαθεοδώρουPublisherΑυτοέκδοση

Κάθε χρόνο στο Comicdom Con προκύπτει τσουνάμι αυτοεκδόσεων, με αποτέλεσμα να κυκλοφορεί τότε η μέγιστη πλειοψηφία της ετήσιας παραγωγής. Μετά από αρκετές βόλτες στο Γαλλικό Ινστιτούτο, γύρισα σπίτι με αρκετά αποκτήματα. Κάποια αποδείχθηκαν άνθρακες, κάποια άλλα ενδιαφέροντα και ελάχιστα, μετρημένα στα δάχτυλα, διαμαντάκια.

Η ΔΑΝΑΗ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΟΥ ΛΥΚΟΥ είναι αυτό που προσωπικά θεωρώ το φετινό διαμαντάκι των αυτοεκδόσεων στο CCA. Ηθική – σχεδιαστικά και όχι μόνο – αυτουργός η Σιαδώρα Παπαθεοδώρου, η οποία επιστρέφει μετά το περσινό 4,5 SEASONS, αλλά αυτή τη φορά με ιστορία μεγάλου μήκους. Σχεδιαστικά πανέμορφο, με ολοφάνερες επιρροές από Μιχάλη Διαλυνά, και fantasy όσο δεν πάει, αφηγείται την ιστορία της Δανάης, η οποία πηγαίνει στον Κάτω Κόσμο, “γκλιτσιάζει” το σύστημα με το τσαγανό της και οι θεοί της δίνουν μια τριήμερη ευκαιρία για εξιλέωση, κατά την οποία προσπαθεί να γυρίσει ένα αγοράκι, ονόματι Ορφέα, στους δικούς του.

Η σεναριακή ροή, αν και έχει κάποια αργά σημεία, είναι σφιχτοδεμένη και θυμίζει αρκετά RPG. Η μόνη μου ένσταση για την εν λόγω αυτοέκδοση είναι για το εξώφυλλο, για το οποίο θα προτιμούσα να χρησιμοποιηθεί κάποιο από τα δύο πανέμορφα σχέδια με τη Δανάη και το λύκο, που εμπεριέχονται στα extras των τελευταίων σελίδων.

Εν κατακλείδι, είναι μία πολύ καλή αυτοέκδοση, με μεγάλου μήκους ιστορία, η οποία αξίζει να διαβαστεί. Και έμαθα ότι είχε μεγάλη ζήτηση, καθώς επανεκτυπώθηκε, γιατί τα 150 πρώτα αντίτυπα εξαντλήθηκαν τάχιστα.